Od týmu HRC odchází Haslam, nová sestava je Lecuona s Viergem

U tovární stáje Hondy nezůstane příští rok ve WSBK nikdo ze současných závodníků. Álvaro Bautista již dříve potvrdil návrat k Ducati a čekalo se co s Leonem Haslamem. Rozuzlení přišlo v úterý, kdy Honda nejdřív avizovala odchod Leona Haslama a pár minut na to oficiálně oznámila nové složení týmu HRC pro sezonu 2022. Nová jezdecká sestava bude ve složení Iker Lecuona a Xavi Vierge.

Britský závodník Leon Haslam závodil v barvách tovární stáje Hondy dva roky. Závod v Indonésii tak bude jejich poslední. Honda Haslamovi poděkovala za spolupráci a na toto téma řekl svoje i šéf týmu Leon Camier: „Za dobu spolupráce jsme měli možnost Leona ocenit nejen jako jezdce, ale také jako člověka. Chceme mu poděkovat za jeho tvrdou práci, obětavost a plné nasazení pro náš projekt. Bylo nám velkým potěšením s ním spolupracovat a přejeme mu do budoucna jen to nejlepší.“

V roce 2022 bude v barvách tovární stáje závodit nová jezdecká sestava ve složení Iker Lecuona (21let) a Xavi Vierge (24let). Oba to jsou jezdci z prostředí Grand Prix. Španěl Lecuona jel první závody Moto2 v roce 2016 a letos je třetím rokem jezdcem královské MotoGP. Jeho krajan Vierge, rodák z Barcelony, letos jede svoji sedmou sezonu, šestou kompletní, v třídě Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist