Obrovskou radost vystřídalo obrovské zklamání!

Michal Šembera vybojoval vynikající šesté místo v sobotním závodě třídy Superstock 600 na domácím Brněnském Automotodromu. Následně ale přišla studená sprcha v podobě diskvalifikace z důvodu namontovaného čidla tlaku v přední brzdě.

Team a hlavně Michal se na tento domácí závod chystal obzvláště pečlivě a doufal, že se umístí do pátého místa. Před čtrnácti dny na Brněnském okruhu testoval a pro nejlepší nastavení podvozku byl na motocykl namontován datarecording, který není při závodech Superstoc 600 povolen. Před víkendovými tréninky a závodem byl počítač datarecordingu demontován ,ale senzory byli ponechány na motocyklu. Bohužel tak špatným výkladem řádů došlo k porušení předpisů.
Už měřené tréninky ukázali že Michalovy plány umístit se do pátého místa nejsou nereálné. 1.kvalifikace: 8 a 2.kvalifikace: 5!
Michal opakovaný start zvládl perfektně a hned od počátku se držel v první desítce. Až do konce závodu si v krásných soubojích vyměňoval 6 až 9 místo. Cílovou rovinku projel na čele této skupinky, která si nic nedarovala až do konce závodu.
Toto byl zatím nejlepší Michalův závod a dokázal, že jeho výkonnost má stoupající tendenci a soupeři s ním musí začít počítat do TOP TEN.
Jiří Šembera (otec): Pro mě byl Michalův výkon ,který jsem sledoval v boxech na obrazovce TV tím nejlepším dosavadním výkonem. O to víc mě mrzí hloupá chyba, která neměla na výkon nebo jízdní vlastnosti motocyklu žádný vliv. Těžce vybojovaných deset bodů bude určitě na konci sezóny dost chybět.
Michal Šembera: S výsledkem 2.kvalifikace jsem byl moc spokojený. 5. místo na startu dodalo sebedůvěru před závodem. První start se mi povedl, ale v první zatáčce jsem byl vyvezen s Holanďanem Ten Napelem mimo ideální stopu a tím ztratil asi tři pozice. A tak mi vyhovovalo, že se závod přerušil a startovalo se znovu. Druhý start se mi moc nepovedl a propadl se o dvě pozice zpátky. Bojoval jsem ve velké skupině a nejvíc soubojů absolvoval s Gregem Blackem. Kdykoli jsem si zatáčku více nadjel, hned mi to tam jeden z jezdců poslal. Asi tři kola do cíle jsem se ocitl na 9. pozici a řekl si, že už dokonce moc nezbývá, že je vyzkouším předjet a ujet. V nájezdu do posledního kola mě ale na cílové rovince předjel Black a tak sem se celé kolo snažil před něj dostat. V první esíčku do kopce se mi povedlo ho předjet na brzdy. Když jsem začal brzdit do předposlední zatáčky před cílem, čekal jsem útok od jezdců za mnou, ale nikde nikdo. V poslední zatáčce už sem si tu pozici jen hlídal a v poklidu dojel do cíle. Ta diskvalifikace mě mrzí, protože to čidlo bylo nefunkční a k ničemu nám tím pádem v závodě nesloužilo. Už se těším na dva závody v Brands Hatch, kde bych chtěl dojet opět do desátého místa.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist