Nerekl jeste sve posledni slovo

Mistr sveta SBK James Toseland to nema letos lehke. Po ctyrech zavodech je na tovarnim motocyklu Ducati az na 8. miste a s pouhymi 22 body ztraci na vedouciho jezdce sampionatu Corsera uz 69 bodu.

Nerekl jeste posledni slovo
Dosavadni prevaha Ducati byla letos od ctyrvalcu jednoznacne prerusena. Ale mistr sveta James Toseland to vidi trochu jinak: "Na testech v Kataru jsem prvni den patril mezi nejrychlejsi (2. - 0,055 na Corsera), ale pak jsem druhy den se svou Xerox - Ducati spadl."
"Pri zavodnim vikendu jsem potom kvuli zraneni a zmenenym podminkam behem kvalifikace a naslednym Superpole nezajel optimalni treninkovy cas. A dve sesta mista v zavode byla pro me zklamanim, nebot jsem mel z dane situace vytezit vice bodu."
Ovsem behem druheho zavodu na Phillip Islandu to bylo jeste horsi. "V kvalifikaci jsem patril stabilne mezi tri nejrychlejsi. A pri Superpole jsem zajel cas, ktery normalne staci na druhe misto. Ale diky velmi malym rozdilum mezi nejlepsimi jsem se nakonec ocitl az na 10. startovni pozici. A v prvnim zavode jsem mel velke problemy s gumami, takze jsem dojel jako 14."
Za tyto problemy dle Toselanda muze tym: "Myslel jsem si, ze mam pomaly defekt. Ale jak se ukazalo, tak mi mechanici namontovali misto pneu A, pneumatiku C. Ale jsem si jisty, ze ani to "C" nebylo uplne v poradku."
"A co tyka druhe jizdy, tak slysim, ze prijel Muggeridge a v tom uz najel svym prednim kolem ze strany do me motorky. Okamzite se sice omluvil, takze mezi nami neni zadna zla krev, ale bylo po zavode."
"Tyto porazky me ale udelali silnejsim", je si jisty 24-lety Brit. "Jezdecke pole je sice letos velmi vyrovnane, ale takove chyby s pneumatikami jsou neakceptovatelne."
"Ctyrvalce Suzuki a Honda jsou velmi rychle. Ale pokud nebudeme v nasem tovarnim tymu Ducati delat chyby, tak budeme stejne rychli. Ovsem musim rici, ze Suzuki dela momentalne opravdu vse spravne. Vloni nam totiz stacilo porazit pouze dalsi Ducati 999. Vsechny motocykly byly az male vyjimky skoro stejne."
Na to, ze mu vsichni rikaji, ze mu uz odjel mistrovsky vlak, odpovida James jednoznacne: "Nerekl jsem jeste sve posledni slovo."
A jen na zaver jedna novinka. Od pristiho zavodu ve Valencii uz pojedou tri tovarni stroje Xerox - Ducati FO5, Ital Lorenzo Lanzi opustil tym SC Carrachi Ducati a posili tak dosavadni tovarni duo Toseland - Laconi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist