Názory třech protagonistů po Superpole

Sykes je trochu zklamaný, neboť měl v Superpole na okruhu v Doningtonu problémy s brzdami, ovšem pro závodní neděli je připraven velmi dobře. Guintoli a Laverty chválí své rychlé motocykly Aprilia.

Ačkoliv získal Tom Sykes dnes své čtvrté letošní Pole Position, tak nebyl úplně spokojený: "Jsem trochu zklamaný, protože jsem své první kolo na pneumatikách Qualifyer nezajel optimálně. Nejen v první zatáčce, ale i na dalších místech jsem měl problémy s brzdami", vysvětloval britský tovární jezdec Kawasaki.

"Samozřejmě jsem ale v zásadě šťastný, nakonec jsem získal své další Pole", dodal dále Sykes, který celkovým počtem 15 vyhraných Pole position vyrovnal Colina Edwardse a je nyní na šestém místě historických tabulek: Vede Corser (43) před Baylissem (26), Fogartym (21), Polenem (17) a Hodgsonem (16). Mezi současnými piloty pak nemá Sykes skoro vůbec žádnou konkurenci, neboť za ním jsou nejblíže Checa (10) a dále Rea (3), Neukirchner (2) a Melandri, Fabrizio, Guintoli  a Haslam (1). "To je samozřejmě super. Colina jsem vždy obdivoval, patří mezi mé vzory. Jsem nyní uvolněný a šťastný a doufám, že zítra ukáži dva dobré závody", který musel dnes hodně pracovat na nastavení svého motocyklu ZX-10R.

Sylvain Guintoli sice nebyl schopen zajet nejlepší čas, zajistil si ale startovní místo dvě na roštu:  "Jel jsem opravdu naplno. Ve svém rychlém kole jsem bohužel udělal několik malých chybiček. Ovšem i s perfektním kolech by bylo hodně těžké získat Pole. Musím dobře odstartovat. Je ovšem velmi dobré, že jsme s Aprilií konkurenceschopní nejen na rychlých tratích, ale i na úzkých okruzích, jako je tento. Už se moc těším na závodní neděli", říkal po Superpoli Francouz, který je velmi spokojený s první startovní řadou.

Rovněž šťastný byl i Eugene Laverty, který doplnil první řadu roštu: "Na tomto okruhu je hodně rychlých pilotů, mezi ně patří třeba i Rea a Camier. Myslím si, že je tak sedm potencionálních kandidátů na vítězství v zítřejších závodech. Proto jsem rád, že budu stát v první startovní řadě a doufám, že to bude zítra stejně dobré jako dnes", byl spokojen pilot s továrním motocyklem Aprilia.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist