MV Agusta chce titul v litrových stockách

Po výborné prezentaci svého produktu v roce 2006, hodlá továrna MV Agusta v příští sezóně zaútočit na titul ve třídě FIM Cup Superstock 1000.

Ayrton Badovini a Luca Scassa patřili v uplynulé sezóně prestižního poháru FIM Cup Superstock 1000, který se jezdí v rámci všech evropských závodů WSBK, k předním jezdcům, kteří v každém závodě bojovali o vítězství. Poté, co továrna MV Agusta jejich zásluhou získala v roce 2006 třetí a čtvrté místo celkového pořadí litrových stocků, chce výrobce s tradicí silničního motocyklového sportu zaútočit v roce 2007 na samotný titul. I v nadcházející sezóně bude MV Agusta podporovat dva silné týmy.
Luca Scassa sice odešel do USA, kde se postaví na start tamního superbikového šampionátu, Ayrton Badovini ovšem v týmu Unionbike Gimotorsport zůstává a zcela jistě bude patřit k ozdobám celého mistrovství. Italský tým na start FIM Cupu ještě postaví další dva jezdce. Se strojem MV Agusta 1000 F4i budou bojovat Denis Sacchetti a Danilo Dell'Omo. Druhým týmem se stroji MV Agusta bude tým EVR, který představí Francouze Loic Napoleone a nadějného mladíka Leonarda Biliottiho.
První závod FIM Cupu Superstock 1000 je na programu v polovině dubna, kdy účastníky přivítá španělský okruh Valencie.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist