Monster YART: Bohužel bez MS-Superbike

Plánovaný přestup týmu Monster Yamaha Austria Racing z mistrovství světa Endurance do MS-Superbike je zatím posunut.

Po 12 letech závodění ve vytrvaleckém šampionátu, které bylo dokonce korunováno v 2009 titulem MS, myslel týmový šéf úplně vážně na přestup do MS-Superbike. Ovšem Mandy Kainz se musel podrobit rozhodnutí "Yamaha Japan" a tak tým Monster Yamaha Austria Racing zůstal minimálně na rok 2013 na stejném levelu.

Vše bylo spojováno se jménem Katsuyuki Nakasuga. Ovšem velmi rychlý Japonec, který při sezonním finále MotoGP ve Valencii skončil jako druhý za Danim Pedrosou, dostal od svého zaměstnavatele jednoznačně najevo, že jeho hlavní prací je pro letošek testování nového motocyklu Yamaha YZR-M1 pro Jorge Lorenza a Valentina Rossiho: "Bohužel nedostal Katsu od týmu MotoGP pro závody v MS-Superbike uvolnění", vysvětlil Kainz aktuální situaci.
Nyní se tento velmi silný tým bude připravovat na hlavní cíl této sezony a sice na osmihodinovku v Suzuce: "Ve složení Katsuyuki Nakasuga a Josh Waters máme velmi silný pár. Nakonec Katsu vyhrál vloni kvalifikaci a Josh zajel v závodě nejrychlejší kolo. S třetím rychlým pilotem zatím jednáme".

Pro obě 24-hodinovky v Magny Cours a v Le Mans počítá Kainz se Slovincem Igorem Jermanem a s Britem Jamesem Ellisonem. Třetím jezdcem by měl být zkušený Steve Martin, pokud tedy nepověsí do té doby svou "helmu na hřebík".

Na konci sezony 2013 by měl tento tým nastoupit do MS-Superbike s wild card. Jako pilot je plánován ex-mistr Velké Británie Tommy Hill: "Obě dvě jízdy v Magny Cours by nám měly přinést důležité zkušenosti pro plánovaný vstup do MS-Superbike 2014", nastínil týmový šéf Kainz další závodění týmu Monster Yamaha Austria Racing.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist