Melandri by rád rozhodnutí o titulu pozdržel

Autodromo Enzo e Dino Ferrari je pro Marca Melandriho úplně nepoznaným okruhem, přesto chce tovární jezdec Yamahy posunout rozhodnutí o zisku titulu mistra světa co nejdále, nejraději až do portugalského Portimaa.

Piloti na Yamahách se dívají na následující závodní víkend v Imole hodně optimisticky. Při dvoudenním testu v Misanu patřili oba dva mezi nejrychlejší, a Marco Melandri zajel absolutně nejrychlejší čas vůbec. A ačkoliv má tento Ital nepřeberné množství zkušeností, tak je Imola pro něho úplnou neznámou. Trať byla před měsícem nově asfaltována a to z 80% a to je samozřejmě další velká změna, to ale platí pro všechny. Tento závodní víkend ale může přinést definitivní rozhodnutí o titulu mistra světa supebriků na rok 2011.
Marco Melandri je nyní v MS na druhém místě a to 74 bodů za Carlosem Checou (Althea-Ducati). Do konce šampionátu chybí ještě tři závodní víkendy, což znamená maximální zisk 150 bodů. Tím je také jasný cíl pro Melandriho: Rozhodnutí o zisku titulu mistra světa 2011 posunout co nejdále a svým italským fanouškům nabídnout co nejlepší show: "Imola je další okruh, který neznám. Naposled jsem zde byl před 10 roky. To mě ale nezneklidňuje, neboť i na dalších, pro mě neznámých okruzích, jsem závodil velmi dobře", říká 29-letý "Macio".
"Doufám, že se mně podaří v Imole zajet dobré výsledky. Oba dva testovací dny v Misanu proběhly velmi dobře. Hodně jsme změnili nastavení brzd, což byl náš letošní problém s kterým jsme se hodně potýkali. Tím mám nyní daleko větší důvěru v motocykl. Budou to jistě velmi zajímavé závody, neboť Checa chce už zde vyhrát šampionát. Pojedu na 100%, abych zůstal i nadále ve hře o titul, ale nebude to lehké", říká Marco Melandri.
Také jeho týmový kolega Eugene Laverty počítá s dobrým výsledkem: "S čerstvým a úspěšným testem jsme přicestovali hodně vysoko motivováni do Imoly. V posledních dvou rocích jsem zde tvrdě bojoval. Myslím, že vloni to zde bylo ode mě velmi dobré, ačkoliv jsem v úplném závěru spadl", vzpomíná Ir na dva poslední roky v Imole v závodech supersportů.

"Jsem hodně zvědavý a vzrušený, zkusit tento okruh se superbikovým motocyklem. Ten je totiž tak silný, že se jistě bude cítit i na tomto okruhu velmi dobře. Bude to hodně zajímavé, neboť zde může padnout rozhodnutí o titulu. Checa bude hodně silný, chce se stát mistrem už zde. Myslím si ale, že Yamahy zde budou rovněž hodně silné a nabídnou velmi tvrdý souboj.", je přesvědčen Laverty.

Na závěr jedna úplně horká novinka: 25-letý Eugene Laverty by hrozně rád dle svého včerejšího vyjádření zůstal v seriálu superbiků a to v nástupnickém týmu Yamahy. Důvodem je zatím nepotvrzené obsazení volného místa v týmu Tech3 seriálu MotoGP Italem Andreou Doviziosem: "Byl bych hrozně rád, kdybych mohl zůstat v seriálu World Superbikes a mohl bojovat o titul mistra světa 2012. A chtěl bych zůstat u Yamahy, to je moje první volba", říká aktuálně čtvrtý jezdec šampionátu superbiků, který má s továrnou Yamaha smlouvu i na rok 2012, takže jeho gáži by nový tým platit nemusel.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist