Max Biaggi byl v Donningtonu hodně vidět

Hvězda Itala Maxe Biaggiho vystoupala na britském okruhu Donnington park hodně vysoko, po výborném výkonu si Biaggi připsal další dvě pódia.

Další dva skvělé výsledky zaznamenal Ital Max Biaggi na britském okruhu Donnington park, kde si v prvním superbikovém závodě dojel pro třetí místo, které ve druhé superbikové rundě ještě o jeden stupínek vylepšil. Biaggi do prvního závodu špatně vstoupil, cílem úvodního kola projížděl až na deváté pozici, pak však využil dokonalou znalost okruhu, ale i kvality své a svého stroje, což proměnil v postupný průnik startovním polem. Do druhé jízdy lépe odstartoval, což se také projevilo jeho brzkým soubojem s továrními jezdci yamahy. Ty také oba porazil a dostal se na vedoucí pozici, ovšem v poslední zatáčce posledního kola chyboval a o jisté vítězství tak přišel. Max Biaggi je nyní na druhém místě celkové klasifikace, kde má na vedoucího Toselanda ztrátu pouhých pěti bodů.
Max Biaggi – Alstare Corona Extra Suzuki
Jsem do jisté míry šťastný, protože jsem sice dosáhl na dvě pódia, ale ve druhém závodě se mi nepodařilo vyhrát. Vedl jsem až do poslední zatáčky, ale pak jsem jí projel zeširoka, což využil Haga k předjetí a vítězství. Cílová čára je hodně blízko od výjezdu ze zatáčky, nebyla proto žádná šance ho předjet. Všichni děláme chyby a ačkoli jsem dojel druhý, je to se třetím místem v prvním závodě, celkově velmi dobrý výsledek. Po prvním závodě jsme až na nové pneumatiky neudělali žádné změny na motorce. V prvním závodě jsem neměl dobrý start a měl jsem proto hodně práce s dohoněním prvních třech. Trvalo mi to polovinu závodu. Pak jsem se pokusil dohonit Jamese a Troye. James byl už hodně daleko, ale za Troye jsem se dostal docela blízko. Nebylo to ovšem tolik, kolik bylo potřeba k předjetí. Druhý závod byl vynikající. Naštěstí se dnes zlepšilo i počasí a tak fanoušci, kteří přišli, viděli dobré závody. Měl jsem velkou bitvu s Norim a Troyem, nikdo nevěděl kdo nakonec vyhraje. Ujal jsem se vedení, ale neřekl bych, že bylo snadné jezdit na čele. Věděl jsem, že Nori je velmi blízko, a že i Troy je nedaleko. Byl jsem ovšem rád, že do posledního kola najíždím ve vedení. Pak jsem chyboval v poslední zatáčce a vítězství se proměnilo ve druhé místo. Mám rád závodění a toto je také závodění. Hrozně se mi v tomto šampionátu líbí, je tu skvělá atmosféra, je to tu více o lidech, více uvolněné. Na dráze my jezdci bojujeme jak můžeme, ale později se společně usmíváme.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist