Letos tři, příští rok čtyři motocykly Aprilia

Tento týden by měla italská továrna Aprilia oznámit definitivní složení svého superbikového továrního týmu. Vedle Ira Eugene Lavertyho bude druhým pilotem nám velmi dobře známý Francouz Sylvain Guintoli. Trojnásobný letošní vítěz se ukázal jako chladnokrevný hráč pokeru a poté, co zrušil už podepsanou smlouvu o smlouvě s FIXI Crescent Suzuki, vsadil vše na jednu kartu a nyní tedy pojede v továrním týmu Aprilia místo Maxe Biaggiho.

Ačkoliv toto oznámení ještě definitivně neproběhlo, a očekává se v nejbližších dnech - tovární tým Aprilia chce testovat koncem listopadu na okruhu Jerez de la Frontera (28.- 30.11.) - tak se zdá, že žádná jiná možnost už nepřipadá v úvahu.

"Bylo by to nejlepší řešení jako týmový kolega Lavertyho", řekl na otázku, zda to bude opravdu Guintoli, kdo pojede místo Biaggiho, technický ředitel Piaggio Group Gigi Dall’Igna a dodal: "Ale musíme ještě několik hodin počkat".
Kromě dvou továrních motocyklů Aprilia uvidíme na startovním roštu ještě dva motocykly z Noale. Jeden bude pilotovat Michel Fabrizio v týmu Red Devils Roma, druhý pak Davide Giugliano ze stáje Althea-Racing. Oba dva týmy jezdily letos s motocykly Ducati.

A rozhodnuto je, aspoň se zdá, o satelitních motocyklech BMW. Problémy se sponzorskými  penězi má Lorenzo Lanzi, čímž by za tým Effenbert Liberty jel pouze Kanaďan Brett McCormick. Další motocykl německé produkce by měl sedlat buď v týmu Grillini Progea nebo v ParkinGO stockový šampion Sylvain Barrier - ten ho ostatně už v Aragonii testovat, a poslední volný, který je k dispozici - by měl jet zkušený Ital Ivan Clementi (37 let) za tým Asia BMW, jméno týmu ale bude ještě upraveno.  
To tedy vedle dvou továrních motocyklů Marca Melandriho a Chaze Daviese znamená celkem pět superbikových motocyklů BMW, čímž by na startovním roštu "bavoráky" převládaly: BMW 5, Aprilia a Kawasaki po 4, Ducati 3, Honda a Suzuki po 2. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist