Laverty a Guintoli přijíždějí do Aragónu s velkou sebedůvěrou

Eugene Laverty a Sylvain Guintoli jsou vedoucími piloty MS-Superbike. Věří svým motocyklům RSV4 - i když soupeři v poslední době hodně testovali.

Eugene Laverty a Sylvain Guintoli cestují ex-aequo jako lídři superbikového šampionátu do španělského Aragónu. Duo Aprilie chce samozřejmě navázat na úspěchy z Phillip Islandu - dvakrát double. 

"Těším, že po tak dlouhé přestávce budu opět v sedle své RSV4. Byla to taková druhá dlouhá zimní přestávka. Připravoval jsem se kondičně ve Španělsku (trénoval na kole - pozn. Bosso) a nyní jsem připraven závodit a už se moc těším", říká Francouz Sylvain Guintoli. Ten vloni absolvoval sezónu doslova plnou kotrmelců: Za česko-italský tým Effenbert Liberty vyhrál v Assenu, aby o pár týdnů později stál "na dlažbě", tedy bez týmu a bez motorky. Naštěstí mu podaly záchranné lano tým PATA a továrna Ducati a Francouz žijící ve Velké Británii se jim odvděčil dalšími dvěma vítězstvími: Silverstone a Magny Cours. Potom se Guintoli projevil jako chladnokrevný hráč pokeru a odmítl nabízenou smlouvu týmu Crescent Suzuki a počkal si raději na uvolněnou sedačku motocyklu po Maxi Biaggim...A dál už to je současnost: V Austrálii vyhrál Sylvain svůj první závod na suchu a jelikož ve druhé jízdě na Phillip Islandu dojel ještě druhý, tak je nyní lídrem šampionátu právě on.

Jeho týmový kolega Eugene Laverty potřeboval vloni delší dobu, než si zvykl na bike Aprilia RSV4. Teprve v Aragónu byl poprvé konkurenceschopný a o pouhých 42/1000 sec prohrál s Marcem Melandri a má tedy na poslední závod na trati Motorland jen ty nejlepší vzpomínky: "V Aragonu se nám podařilo konečně prorazit. Bojovali jsme zde o vítězství a mám jen ty nejlepší vzpomínky na tento okruh. Některé týmy zde v přestávce testovaly, což jim jistě něco přidalo. Přesto si myslím, že zde naše RSV4 bude tak dobře fungovat, a že se s ní zapojíme do soubojů o vítězství". Na otázku, zda zná pravidlo o tom, že lídr po prvním závodním víkendu má i velké šance na pozdější titul mistra světa, odpovídá Laverty následovně: "Záleží to na tom, jak daleko se díváš zpětně. 2009 to Ben Spies neprovedl tímto způsobem, o rok později Biaggi rovněž ne, naopak Checa 2011 a Max Biaggi 2012 ano. Mám nyní stejný počet bodů jako Biaggi vloni a to je dobré znamení".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist