Kdo za BMW v roce 2011?

Smlouvy obou současných jezdců BMW Troye Corsera a Rubena Xause končí a tak se pochopitelně hodně hovoří o tom, kdo pojede bavorské tovární motocykly v roce 2011.Vždyť bavorská továrna zaznamenala po italské Aprilii ten největší progres!!!

"Jednáme otevřeně s oběma současnými jezdci", říká šéf motorsportového oddělení BMW Berthold Hauser a pokračuje dále: "Jestli je Xaus pro nás budoucnost? Vyčkejme závod na Silverstone. Xaus zůstává na mé listině, ovšem jsou tam i jezdci, kteří mají na jezdeckém trhu stejnou cenu!. 


Jednání s Troyem Corserem mají ovšem dle Hausera velmi pozitivní směr: "Nabídli jsme mu jednoroční smlouvu s opcí na rok 2012. Samozřejmě že vím, že má o něho zájem Suzuki. Ovšem Troy mně to nepotvrdil. Ostatně co mu může Suzuki nabídnout jiného, co u nás nemá? Pokud by nyní šel pryč, tak by veškerou svou dosavadní práci udělal pro jiné".  


"Jako druhého jezdce si představuji někoho, kdo je schopen jezdit konstantně vpředu a udržet se v sedle motocyklu. A to může být i Xaus.", říká dále Hauser.

Ovšem během závodů v Brně se vedla hodně intenzivní jednání mezi Hauserem a Toselandovým manažérem Rogerem Burnettem. 


Týmový manažér BMW Davide Tardozzi je ovšem v kontaktu i s Marcem Melandrim a Michelem Fabriziem. "Fabrizio od nás neobdržel žádnou nabídku", říká ale jasně Hauser.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist