Kde vlastně pojede Hopkins?

Američan John Hopkins je další klíčovou osobou, co se týká obsazení volných motocyklů a to hned ve dvou šampionátech.Má celkem tři možnosti, dvě jsou z MotoGP a jedna z WSBK. A jak vypadá aktuální situace viděno dnešním dnem?

"Hopkins je klíčem k naší účasti v příštím roce ve světovém šampionátu superbiků", říká zcela jasně týmový manažér Crescent Suzuki Jack Valentin a hned vysvětluje: "Všechno záleží na tom, jak se Hopkins rozhodne. Hopper chce jet MotoGP, my bychom ho rádi viděli v našem superbikovém týmu. Bez jakýchkoliv pochybností, s ním bychom jeli už od prvního závodu o podiová umístění."

Valentine jedná se Samsungem jako s hlavním sponzorem a říká, že jako druhý jezdec by připadal v úvahu buď Tommy Hill nebo Leon Camier. 

Co se týká možností Hopkinsových závodění v MotoGP, tak jsou dvě: V továrním týmu Suzuki, pokud tato továrna pojede v roce 2012 a hlavně zda s jedním, nebo dvěma jezdci a jak se rozhodne aktuální tovární jezdec Alvaro Bautista.

Druhá možnost je závodění v týmu LCR Honda a to je hodně pravděpodobné: "Hopper by pro nás jezdil zadarmo, svou gáži by si platil ze svých vlastních sponzorů. Ostatně už letos si své místo v týmu Crescent Suzuki sám koupil za 50.000 britských liber a teprve později, když vstoupil do hry Samsung jako sponzor, tak jeho závodění vedle Jona Kirkhama platila tato firma", říká týmový šéf LCR Lucio Cecchinello, který má kromě Hoppera k výběru ještě Alvara Bautistu a Randy de Puineta. Pro Hopkinse hovoří ještě jedna plusová záležitost, v případě jeho příchodu nebude muset Cecchinello platit u HRC za novou převodovku 600 000 Euro, nýbrž ji obdrží od Japonců zadarmo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist