Kawasaki: 3 jezdci a 4 motorky

Tovární superbikový tým Kawasaki by měl být letošní štikou na superbikovém roštu, což ostatně dokazují testovací časy především jejich britského pilota Toma Sykese. Ovšem přece jen se jeden problém vyskytl a to hodně závažný.

S jezdci Tomem Sykesem (25), Chrisem Vermeulenem (28) a Joanem Lascorzem (25) posílá továrna Kawasaki - oficiálně - tři své jezdce do boje o světový titul superbiků 2011. Z ekonomických důvodů budou mít ovšem všichni tři piloti k dispozici pouze čtyři motorky, což v praxi znamená jeden motocykl pro každého továrního pilota a jeden náhradní pak pro všechny!

"Tři jezdci stojí Kawasaki pochopitelně více než dva. A bylo úplně nemožné, přesvědčit Kawasaki, aby postavila motocyklů šest a investovala více peněz." začíná toto ožehavé téma v továrním týmu Kawasaki týmový manažér Paul Risbridger a hned také vysvětluje dále: "Během normálního tréninku potřebuje jeden jezdec pouze jeden motocykl a soutředí se na jeho správný setup. Problém ale nastává, pokud jeden z jezdců upadne, nebo se jede závod Flg-to-Flag. V takovém případě ale dostane přednost ten jezdec, který je umístěn lépe v žebříčku mistrovství světa. Jezdci s tímto kompromisním řešením ale nadšeni nejsou, to vím". 

Tato situace vznikla vloni na podzim, kdy oba dva plánovaní tovární jezdci na ro 2011 Chris Vermeulen a Joan Lascorz byli zraněni a tým Paula Birda musel vzít pod smlouvu ještě třetího jezdce, Toma Sykese, a s tímto řešením továrna Kawasaki nesouhlasila. Faktem je, že právě jezdec na snímku, Tom Sykes, udává u Kawasaki směr vývoje nového motocyklu Kawasaki ZX-10R a stal se postupně "1" v továrním týmu.

Tento problém se ale zdá být minimálně pro začátek sezóny smeten ze stolu, neboť další rehabilitace zraněného kolena Chrise Vermeulena bude trvat možná i 8 týdnů. "Rád bych na Phillip Islandu startoval, ale nevím zda mně to dovolí mé zraněné koleno. Kawasaki na mě nevyvíjí žádný tlak, a říkají abych se vrátil, až budu úplně zdráv."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist