Ježek má pro Imolu novou pohonnou jednotku

Domácí závodní víkend týmu Guandalini Racing je rozhodně dobrou motivací postavit na start stroj, který bude konkurenceschopný a umožní Ondřeji Ježkovi bojovat o body v každém z dvojice závodů v Imole. Po čtyřech kolech sezony 2018 má brněnský závodník dva body a v průběžném hodnocení WorldSBK mu patří jednadvacátá pozice.

Závodní dráha v Imole Ondřeji Ježkovi sedí a dokázal tam v minulosti slavit úspěchy. „Do Imoly se těším, zdejší okruh je můj oblíbený. V roce 2014 jsem tu vyhrál závod světového poháru Superstock 1000 a dodnes tu držím traťový rekord,“ řekl.

Po závodu v Assenu testovali jezdci superbikového šampionátu v Brně, kde tým Ondřeje Ježka chyběl. Dnes již víme, že důvodem byla změna dodavatele motoru Yamahy týmu Guandalini Racing a pro závod v Imole Ježek dostane novou a výkonnější pohonnou jednotku. „Věřím, že v Imole už bude motorka fungovat, jak má. Příprava závodního stroje je v našem případě hodně složitá záležitost. Elektronika musí být přesně kalibrovaná na daný motor, což se nám na prvních závodech v Austrálii a Thajsku nepodařilo stihnout, proto docházelo k mnoha nepříjemným situacím.“

„Několik motorů nám nefungovalo optimálně. Naposled v Assenu, kde jsem i přes komplikace dojel na patnáctém místě. Proto jsme změnili dodavatele, přešli k jinému 'tunérovi' a v Imole už budu startovat s novým motorem, který bude navíc o deset koní výkonnější,“ prozradil Ondřej Ježek.

Před víkendem v Imole je brněnský závodník připraven na výbornou, což potvrdil slovy: „Minulý týden jsem trénoval na enduro motorce, o víkendu proběhl krátký relax a následoval cyklotrénink. Myslím, že po fyzické stránce jsem dobře připraven. V pohodě jsem i psychicky, po předchozích závodech, kdy jsme řešili hlavně techniku, jsem už poměrně otrlý. Do Imoly se opravdu těším a věřím, že nás čeká zajímavý závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Ďuričko přispěl 2 Kč
sherif přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist