Ještě máme nějaká esa v rukávě, říká Guintoli

Francouzský závodník tovární Aprilie Sylvain Guintoli přijel do Kataru s dvanácti body ztráty na lídra Toma Sykese a s cílem získat svůj první titul mistra světa. Po pátečním programu je v kombinaci časů tří tréninků třetí, necelé tři desetiny za nejrychlejším jezdcem.

Pro Sylvaina Guintoliho není osvětlená dráha okruhu Losail jeho první zkušeností a v úvodních jízdách si vedl poměrně dobře. První trénink dokončil s čtvrtým časem 2'00,098 sekundy, ve druhém byl třetí se ztrátou 0,432 sekundy na prvního a konečně ve třetím tréninku, kde jezdci dosahovali zatím nejrychlejších časů, byl Francouz s kolem za 1'58,166 sekundy třetí a jeho ztráta na páteční maximum představovala necelé tři desetiny.
Po pátečních trénincích Sylvain Guintoli poznamenal: „Pro nás to byl velmi pozitivní den, ale zároveň také dost únavný vzhledem k počasí a třem tréninkovým jízdám. Děláme to pokaždé, ale teď jsme se hodně soustředili na závodní rychlost a životnost pneumatik, která je na této dráze rozhodujícím faktorem.“

„Výsledek je pozitivní, ale samozřejmě ještě máme nějaká esa v rukávě, které chceme vyzkoušet v sobotu. Budeme muset správně využít distribuce výkonu RSV4 a v místech, kde je to zapotřebí ji povolit uzdu a v místech, kde bychom riskovali vyšší opotřebení pneumatik ji zase podržet. Jízda smykem je dobrá pro vzrušující podívanou, ale ne pro závodní rychlost!“
dodal Sylvain Guintoli.
Francouzův soupeř v boji o titul Tom Sykes zajel v sedle Kawasaki osmý čas v kombinaci tří pátečních tréninků se ztrátou 0,942 sekundy na nejrychlejšího Giugliana a 0,652 sekundy na třetího jezdce Aprilie Guintoliho. Sobotní Superpole určí pozice na startu a ukáže předběžné rozložení sil před nedělními závody.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist