Jen Melandri a Davies vítězí s BMW

WorldSBK.com se dívá podrobněji na zajímavá fakta, která nám nabídl druhý letošní závod MS-Superbike.


Přesně na trati, kde se vloni podařilo vyjet Chazi Daviesovi první superbikové podium, získal ex-mistr světa MS-Supersport svého prvního doubla. Tím se po svém premiérovém vítězství na Nürburgringu 2012 dostal už na počet tři a to teprve při svém 28. startu v tomto seriálu. Chaz Davies je tak vedle Melandriho, jediným pilotem s motocyklem BMW, který na něm dokázal vyhrát. Troy Corser, Rubén Xaus a Leon Haslam neuspěli.

Bylo to 28. podiové umístění pro Marca Melandriho, což znamená 22. místo v historickém přehledu podiových umístění. O ně se dělí s Leonem Haslamem a s Régisem Laconim.

14 podiové umístění pro Sylvaina Guintoliho, tedy úplně stejný počet jaký má na svém kontě jeho týmový kolega u Aprilie Eugene Laverty. Sympatický Francouz tak prodloužil sérii dokončení závodů na podiové stupně na šest, tedy počítaje i poslední dva závody 2012. A naopak Carlos Checa nedojel poprvé v Aragónu na podium...

Už podvacáté se v kvalifikaci umístil v Top-10 Jonathan Rea (Pata Honda). Tom Sykes (Kawasaki) má na svém kontě celkem 25 Top-10 kvalifikačních umístění, z toho 11 Pole-position a 17 startů z první řady roštu. Loris Baz naopak si svým šestým místem na startovním roštu vyjel své Top umístění.

Ve druhém závodě zajel Chaz Davies poprvé nejrychlejší kolo, což bylo 99. nejrychlejší kolo pro britského jezdce. S nejrychlejším kolem Toma Sykese v prvním závodě se Kawasaki vyrovnala Suzuki se 44 nejrychlejšími koly, čtvrté místo v historii. Vede Ducati - 308 nejrychlejších kol v závodě.

Ačkoliv máme za sebou už čtyři závody, tak Ducati ještě nevyhrála. To je poprvé od roku 2005, kdy Suzuki vyhrála prvních sedm závodů s motocyklem GSX-R1000 a teprve Régis Laconi v Silverstone tuto černou sérii porušil, když vyhrál 9. podnik sezóny. Ovšem Ducati nestála během čtyř závodů ani na podiu, a to historie MS-Superbike vůbec nepamatuje.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist