J. Rea: Nadále sním o MotoGP

V rámci testování superbiků v Portimau se britský pilot Jonathan Rea - tým Castrol Honda - rozpovídal nejen o svých nejbližších plánech, ale také i o snech do budoucna. A zde má Rea úplně jasno, nedříve se stát mistrem světa WSBK a potom jezdit závody MotoGP.

Britský jezdec Jonathan Rea sice jasně říká, že MotoGP je stále jeho velkým snem, ale nyní se musí a chce plně koncentrovat na superbikovou sezónu 2011.  

Jonathan Rea už několikrát potvrdil, že si svůj debutantský test MotoGP s Hondou v minulém měsíci pořádně vychutnal, ovšem také to, že jeho sen o MotoGP si nyní musí dát nějakou dobu pausu, neboť jezdec týmu Castrol Honda má nyní před sebou superbikovou sezónu 2011, ve které by chtěl získat titul mistra světa a pak se teprve uvidí, co bude dál. 

Zkušenosti, které Rea získal s motocyklem RC212V se dle jeho názoru nedají ničím nahradit a navíc říká: "Honda má se mnou velmi dobré plány na rok 2012." a dodává: "Bylo to opravdu o radosti, testovat tento motocykl. Jsem rád, že jsem tuto možnost dostal a doufám, že v blízké budoucnosti budu na takovém motocyklu zase sedět. Byla to součást mé práce, letět do Sepangu a pomoci při vývoji nového motocyklu a zároveň se zúčastnit tohoto malého testování. Ale momentálně je můj job v týmu Castrol Honda a tomu věnuji svou maximální pozornost", říká mimo jiné Rea pro Crash.net o svém "výletu" do Sepangu. 

Rea je ovšem absolutně v reálu: "Momentálně vůbec nepřemýšlím o závodech Grand-Prix. Je totiž hodně úplně jiných věcí, s kterými si musím lámat hlavu. Grand Prix je sice skvělé, ale tento sen musí nyní trochu odpočívat. Přesto chci říci, že když jsem byl úplně malé dítě, tak jsem měl jeden velký idol a tím byl Kevin Schwantz. Na jeho úroveň jsem se chtěl vždy dostat. Takže, pokud by se taková možnost v průběhu, nebo na konci sezóny naskytla, tak ji samozřejmě přivítám. Ale uvidíme, co se stane", říká 23-letý britský jezdec. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist