Honda Europe: Jonathan Rea další rok v superbicích

Britský jezdec Jonathan Rea podepsal smlouvu s Hondou Europe a s týmem Ten Kate Honda na další rok.

Aktuálně třetí jezdec superbikového šampionátu Jonathan Rea z Velké Británie podepsal s Hondou Europe a potažmo tedy s týmem Ten Kate Honda smlouvu na rok 2011. Tento mladý Brit už letos vyhrál 4 závody superbikového šampionátu a ve druhé polovině letošní sezóny je absolutní jedničkou mezi všemi startujícími piloty, neboť v posledních 6 jízdách má doslova neuvěřitelnou bilanci - 2 vítězství a 4 druhá místa.


23-letý britský pilot měl nabídku i z MotoGP, ovšem před svým eventuálním přestupem do královské kubatury se chce ještě stát mistrem světa superbiků.

Stále otevřené je ale druhé místo v nizozemském týmu Ten Kate Honda. Vše záleží na tom, zda se podaří najít sponzora za fa HANNspree. Pokud ano, pojede místo odcházejícího Němce Maxe Neukirchnera i druhý jezdec, kdy se mezi kandidáty objevuje i jméno dalšího Brita, tedy ex-pilota Yamahy a dvojnásobného ex-mistra světa superbiků, Jamese Toselanda. Pokud se ale žádný hlavní sponzor nenajde, tak tento tradiční nizozemský tým nastoupí v roce 2011 pouze s jedním jezdcem.

Hodně diskutovaná je i otázka závodění tohoto týmu v supersportech,  o případné účasti či neúčasti ještě nebylo rozhodnuto a je to rovněž spojeno s případným sponzorem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist