Haslam chce navázat na pozitivní výkon z Austrálie

Po úvodním kole mistrovství světa superbikových motocyklů je na prvním místě průběžného hodnocení jezdec Aprilie Leon Haslam, jemuž změna týmu a techniky viditelně prospěla a rád by tento trend potvrdil dalším výrazným výkonem v Thajsku. Nováček v týmu Aprilia Racing Team – Red Devils a vůbec superbikovém šampionátu Jordi Torres má za sebou úspěšný vstup do seriálu a v Thajsku může jen získat, protože nový okruh Chang International stejně jako on nezná nikdo z jeho soupeřů.

Velmi dobře vykročil do nové sezony a nového dobrodružství s týmem Aprilia Racing Team – Red Devils britský závodník Leon Haslam, který je po zahajovacím podniku sezony v Austrálii na prvním místě průběžného hodnocení. Nicméně pětačtyřicet bodů, které si z Austrálie odvezl, má rovněž na svém kontě jezdec tovární Kawasaki Jonathan Rea, takže mezi oběma jezdci bude bitva o vedení a Thajsko může rozhodnout o novém lídru superbikového šampionátu.
„Už jsem na tuto novou dráhu, jejímiž rysy jsou dvě dlouhé rovinky a nějaké pomalé zatáčky, moc zvědavý,“ prozradil Leon Haslam. „Očekávám vysoké teploty a vlhkost, něco podobného jako v Sepangu, takže jsem na náročné klima připraven. V Austrálii byl cit s RSV4 bezvadný a doufám, že to samé bude také v Thajsku. Od pátku budeme pracovat na správném nastaveních pro tuto dráhu a doufám, že navážeme na pozitivní trend, který jsme začali na Phillip Islandu.“

Premiérový závod mistrovství světa třídy Superbike absolvoval Španěl Jordi Torres na Phillip Islandu, kde byl v prvním klání čtvrtý, což je pro nováčka určitě parádní výsledek. Protože druhý závod nedokončil, zůstal s třinácti body průběžně osmý. V Thajsku na mladého závodníka čeká nejen adaptace novému prostředí, ale rovněž svému motocyklu RSV4.
„Obvykle se nové dráhy učím rychle, takže doufám, že to bude i případ Chang International Circuit,“ uvedl Jordi Torres. „Z toho co jsem slyšel to není dráha s nějakými specifických charakterem, takže víc než učení se nové dráze se budu muset zaměřit na styl jízdy, kterým se snažím přizpůsobit Aprilii RSV4. Můj premiérový závod v superbicích byl pozitivní, takže doufám, že si povedu dobře také v Thajsku.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist