Haga a Corser v roce 2007 za Yamahu

Japonec Noriyuki Haga pojede superbikové mistrovství světa 2007 opět s továrním motocyklem Yamaha YZF R1, Australana Andrew Pitta ovšem nahradí jeho krajan Troy Corser.

S cílem získat konečně titul Mistra světa vstoupí v roce 2007 do superbikového šampionátu továrna Yamaha. Její prapor ponese v příští sezóně opět populární Japonec Noriyuki Haga. Australana Andrew Pitta ovšem v příští sezóně nahradí dvojnásobný světový šampión Troy Corser, se kterým zástupci továrního týmu podepsali na okruhu Magny Cours v sobotu večer novou smlouvu. První seznámení se strojem Yamaha YZF R1 továrního týmu Yamaha Motor Italia absolvuje Troy Corser na konci tohoto měsíce. Na okruhu Mugello v Itálii se Troy projede 25. října.
Troy Corser
Jsem extrémně šťastný, že jsem dostal šanci pracovat a Yamahou. Tým má značné zkušenosti a je velmi profesionální. Nori a já spolu také vycházíme dobře. Myslím si, že společně budeme silní ve vývoji motocyklu a jeho nastavení. Těším se na jízdu s Yamahou, budu bojovat o svůj třetí titul mistra světa.
Noriyuki Haga
Jsem velmi rád, že zůstávám v týmu Yamaha Motor Italia. Po dvou společných letech máme velmi dobrý pracovní vztah. Mé přání bylo vždy zůstat s Yamahou a pokračovat v naší dobré práci. Stejně jako vždy je mým cílem vyhrát šampionát a myslím si, že mi Yamaha dává k tomuto největší šanci. Těším se na spolupráci s Troyem, on má značné zkušenosti. Velmi mnoho se od něj můžeme naučit, což nám pomůže udělat motocykl ještě konkurenceschopnějším. Měli jsem za ty roky mezi sebou mnoho bitev, je to jezdec, ke kterému cítím velký respekt. Jsem si jistý, že to bude dobrý kolega, stejně jako jeden z mých největších soupeřů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist