Guintoli: V Suzuki na mě nezbylo místo

Sylvain Guintoli se sice těší na superbikovou Ducati, ale zároveň říká, že by raději zůstal u Suzuki.

"V Austrálii jsme začali sezónu velmi dobře. Pak jsme ale měli na různých okruzích velké problémy, protože jsem se je musel nejdříve naučit. Konkurence byla letos hodně silná a mnoho jezdců dělily pouze desetiny sekundy. Mohl bych ale říci, že od Ameriky či od Misana jsem začal už zase jezdit lépe a dostával se opět až do samotné špice. A Magny Cours minulý víkend byl mým nejlepším letošním závodem. Jsem rád, že jsem se rozloučil se sezónou dobrým výsledkem a také dobrou kvalifikací. Za tento rok jsem se hodně naučil a také se sám zlepšil. Jsem samozřejmě hodně rád, že mohu jet i příští rok tento seriál. Teď znám všechny okruhy a proto se mohu i nadále zlepšovat", zhodnotil Sylvain Guintoli svou první sezónu v superbicích, kterou jako nováček dokončil na výborném sedmém místě.


"O mé diskvalifikaci si myslím, že byla neoprávněná. Vím, jel jsem rovně, ale zařadil jsem se opět až za Michela. Takže z mého pohledu jsem neudělal nic špatného. A jelikož jsem se soustředil pouze na závodění, tak jsem ani neviděl vyvěšenou vlajku. Navíc byla vyvěšena přímo za poslední zatáčkou a to nevidíte vůbec nic. V takovém závodě, kdy jedou všichni těsně za sebou, se prostě nedíváte moc dopředu, nýbrž jen na nejbližší soupeře", říkal dále Sylvain Guintoli o své diskvalifikaci. 

"Suzuki sice úplně nekončí se svým závoděním v superbicích, ale nebude už dále vyvíjet svůj motocykl. A jelikož zredukovali i hodně svůj budget, tak Alstare nasadí příští rok pouze jeden motocykl s Fabriziem a na mě tak nezbylo prostě místo. Je to škoda, protože jsem chtěl v tomto týmu dále pokračovat a myslím si, že oni také. Ale bohužel v takových případech nejde už jen o sport a tak jsem musel hledat jiné místo. Nyní tedy pojedu v týmu Liberty Racing na Ducati a jen doufám, že to nebude tak těžké jako v MotoGP. Motorka Ducati v MotoGP byla velmi dobrá, ale i těžko ovladatelná, pro mě to ale byla hodně silná zkušenost. Letos jsem závodil proti motocyklům Ducati, a hlavně v Magny Cours jsem dlouho bojoval s Fabriziem. Superbiková Ducati je jistě velmi dobrý motocykl, s kterou můžeš jezdit hodně vpředu a já už se hodně těším. Nemohu se už dočkat, až ji poprvé vyzkouším. S mým novým kolegou Jakubem Smržem vycházím velmi dobře, jezdili jsme spolu dokonce před několika lety ve dvěstěpadesátkách. Myslím si, že jsme schopni si navzájem pomoci a na závodní dráze spolu závodit. Jsem přesvědčen, že atmosféra v týmu bude velmi dobrá", řekl na závěr rozhovoru pro Motorsport-Magazin.com Sylvain Guintoli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist