Guintoli sní o titulu mistra světa

Bilance továrního pilota Aprilie Sylvaina Guintoliho je doposud velmi úspěšná: v 6 závodech stál 5x na podiových stupních a ačkoliv lídr šampionátu od své oblíbené trati v Assenu - vyhrál zde vloni svůj vůbec první závod MS-Superbike - zřejmě očekával více, tak svůj náskok v průběžném hodnocení šasmpionátu přesto zvýšil z 22 na 28 bodů.

Sylvain Guintoli zvýšil svůj náskok na čele šampionátu po Assenu, ačkoliv se musel poprvé v letošní sezóně obejít ve druhé jízdě bez podiového umístění a musel také uznat, že Tom Sykes zde byl prostě k neporažení a nad jeho síly.
Sylvain Guintoli jede letos ve své životní formě, a dokázal to hlavně v první assenské jízdě, kde jeho nejbližší pronásledovatel Chaz Davies dojel až sedmý. Ve druhé jízdě pak sice v přímém souboji továrnímu pilotovi BWM podlehl o 0.045 sec., ale dokázal tím, že změnil taktiku a zbytečně neriskuje a prostě sbírá bod k bodu.

"Jsem hodně šťastný, jak MS-Superbike letos probíhá. Sykes byl v první jízdě k neporažení, ale my nejsme moc vzdáleni od našeho maxima. Myslím tím celou sezónu, ne jen jednotlivé závody. Pokud to vše bude probíhat jako doposud, tak to bude hodně dobré", říká lídr šampionátu Guintoli.
Francouzský jezdec tak jde ve šlépějích svého předchůdce v továrním týmu Aprilie Maxe Biaggiho, ten vloni sice 5x vyhrál, ale hlavně pravidelně bodoval: 6x dojel na podiové umístění a hlavně - pouze 3x neviděl z 27 jízd šachovnicový praporek. Po skončení sezóny měl Říman právě o 0,5 bodu více než Sykes a stal se tak podruhé mistrem světa.

Jen pro zajímavost, po 6 loňských jízdách - tedy rovněž po Assenu - měl Biaggi na svém kontě 92 bodů a vedl o 1 bod před Checou a o 12 před Sykesem, zatímco Guintoli má nyní 111 bodů a náskok 28 na trojici pronásledovatelů ve složení Laverty, Davies a Sykes.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist