Gregorio Lavilla do čela superbikového šampionátu

Dřívěji, než se původně čekalo, začala Dorna s reorganizací superbikového šampionátu. A mění se nejen ředitelství šampionátu jako takového, ale změny budou i v kalendáři na rok 2013, který vypracoval bývalý promoter Infront Sports.

Obchodní ředitel superbikového šampionátu Paolo Flammini byl novým majitelem Dornou, která převzala od Infront Motor Sports řízení šampionátu, zbaven funkce. A bylo celkem jasné, že Carmelo Ezpeleta jako CEO Dorny dosadí i na další rozhodující místa své lidi.
Superbikový ředitel Paolo Ciabatti bude od 1. ledna 2013 ředitelem závodního oddělení MotoGP u Ducati.

Rovněž tiskový mluvčí Julian Thomas jedná s Ducati a bude tak zřejmě následovat svého dosavadního nadřízeného Ciabattiho.

Pozici ředitele superbikového šampionátu - doposud Paolo Ciabatti - převzal 39-letý bývalý pilot WSBK Gregorio Lavilla, který má za sebou 188 startů v šampionátu s 12 podiovými umístěními. Naposled působil Lavilla v týmu MotoGP Avintia Racing.

V nejbližší době se dají očekávat i termínové změny v kalendáři, který původně sestavil právě Paolo Flammini. V nejbližší době by mělo být oznámeno, že vypadne finančně slabé Portimao a místo něho by naopak měla přijít Argentina. Ta byla vyškrtnuta kvůli politickým problémům - zestátnění španělského koncernu Repsol - ovšem tato firma nemá se superbikovým šampionátem vůbec nic společného.

Pokud by se ale superbiky opravdu v Argentině jely, byla by to jejich premiéra v této zemi. Seriál Grand Prix jinak v Argentině naposled hostoval v roce 1999 a vyhrál zde Kenny Roberts jr. před Maxem Biaggim a Norickem Abem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist