Ellison: "Chci se stát mistrem světa"

V poslední době došlo ve startovní listině supersportů k jedné - hodně podstatné - změně, když britský jezdec James Ellison pojede za nově vytvořený tým Bogdanka PTR Honda.

Po svém hodně trisktním vystoupení v MotoGP 2006 (MS-celkově 18., nejlépe 9. v Katalánsku) startoval potom britský pilot James Ellison (30 let) jen hodně sporadicky v závodech mistrovství světa.

Šéf PTR Simon Buckmaster přesto věří, že je Ellison schopen v roce 2011 vyhrát MS supersportů. Britský superbikový vicemistr 2009 pojede za nově vybudovaný tým Bogdanka PTR Honda. Angličan bude mít stejnou technickou podporu, jako měl v posledních dvou rocích Eugene Laverty, který vždy byl ve hře o světový titul.

A tak zatímco pro stáj Parkalgar Honda budou ve hře Sam Lowes a Miguel Praia, za tým Bogdanka PTR Honda pojede vedle Ellisona polský jezdec Pawel Szkopek.


"James bude od prvního závodu kandidátem na titul mistra světa", říká Buckmaster a Ellison ho doplňuje: "Rozhodl jsem se pro tento šampionát a pro tento tým, neboť vidím šanci stát se mistrem světa. Měl jsem i jiné nabídky, ale chci se stát světovým šampiónem". 

Dřívější britský superbiker Ellison tak pojede společně s polským jezdcem Pawlem Szkopkem, a nikoliv, jak zněla původní spekulace, s Rumunem Robertem Muresanem.  

Nově vybudovaný tým je začátkem víceleté spolupráce mezi Bogdanka Racing a PTR. Firma LW Bogdanka je polská společnost zabývající se těžbou uhlí, zatímco supersportový tým Parkalgar Honda dokázal vyhrát 12 závodů z posledních 25 v šampionátu SSP.

"Toto společenství umožnilo polskému týmu zúčastnit se plnohodnotně mistrovství světa a to na nejvyšší možné úrovni, tedy díky PTR i s reálnými šancemi na zisk titulu mistra světa. Je to partnerství a nikoliv sponzoring.", řekl závodní ředitel týmu Michael Igor Piasecki a pokračoval: "Pro Polsko je to jedinečná šance stát se mistrem světa. Máme k dispozici nejlepší motocykly a díky Jamesi Ellisonovi i jednoho z největších předsezonních favoritů. Pro Pawla Szkopka -  nejlepšího polského jezdce současnosti (8-násobný mistr Polska) je to potom šance hodně rychle se učit od svého týmového kolegy a očekáváme od něho umístění na předních místech výsledkové listiny". 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist