Effenbert: Kola se pomalu roztáčí

Tým Effenbert Liberty Racing vyslal do světa zprávu, že všichni jeho členové v pořádku dorazili na Phillip Island, kde se v brzké době uskuteční první závodní střetnutí sezony 2012.

Po více než dvaceti hodinách cestování, všech pět protagonistů Týmu Liberty, Sylvain Guintoli, Jakub Smrž, Maxime Berger, Federico Sandi a Brett McCormick, se vydalo čelit novým výzvám a bojovat s ostatními soupeři, mezi nimiž je letos velké množství nováčků z různých světových tříd. Sezona 2012 byla tímto zahájena a svolává všechny fanoušky a partnery z celého světa, aby se připravili na nové zážitky!

První závod sezony je pokaždé velkou neznámou. Jezdci tvrdě pracují během zimní pauzy, aby byli co nejlépe připraveni bojovat o přední pozice. Nicméně tou nepředvídatelnou obavou je každoročně kompletní změna startovního roštu. Nové týmy, hlavní sponzoři, jezdci přestupující do nových stájí… Každá sezona je plná překvapení a samozřejmě vzrušujících okamžiků.

Náš tým Effenbert Liberty zahájil putování k protinožcům ve čtvrtek v 9 večer, kdy odletěl z italského letiště Malpensa. Po absolvování přestupu v Dubaji, tým se konečně ocitl v Melbourne v sobotu v 9 ráno místního času. Dále se pokračovalo 150km autem až na Phillip Island, kde tým pronajal 4 domy pro celou 32 člennou sestavu.
Logistika a všechen materiál byly týmům, které se účastní privátních testů, doručeny v neděli. Všichni vzdali holt ohromnému úsilí, které bylo třeba vynaložit, aby vše dorazilo v čas, vzhledem k nepříznivému počasí v Evropě. Veškerý materiál byl naložen v Bruselu a je nyní připraven k použití.

Jezdci budou mít poprvé k dispozici nové motocykly během těchto privátních testů, které se konají 13-15. února a následně během oficiálních testů FIM 20. a 21. února. Oficiální test bude rovněž první příležitostí změřit síly s ostatními soupeři. Závod, a tedy oficiální zahájení sezony, proběhne o víkendu 24-26. února.

Nikdo zatím neumí odhadnout, co můžeme očekávat. Nicméně cíl je všem jasný. Jezdci jsou připraveni všem ukázat, že si zaslouží účastnit se takto prestižního světového šampionátu. Nevíme, kdo se letos stane držitelem titulu mistra světa, ale již brzy budeme znát vítěze prvního závodu sezony 2012.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist