Ducati v Assenu slaví, na prvním místě Troy Bayliss a pamětní Panigale V2

Po dvaceti letech italská Ducati slaví speciální výročí Troye Baylisse pamětním motocyklem. Australan získal v Assenu svůj první titul z celkem tří, jichž s Ducati dosáhl, a italský výrobce na stejném místě představí speciální motorku v rámci nizozemského závodního víkendu Prosecco DOC Dutch Round.

Výrobce z Boloně v rámci oslav prvního titulu, který Ducati získala v šampionátu WorldSBK v roce 2001 s Troyem Baylissem a strojem 996 R, představuje v Assenu pamětní motorku Ducati Panigale V2. Australan získal tři tituly mistra světa na třech různých modelech a s italskou značkou ho váže speciální pouto.

Troy Bayliss se také podílel na grafickém designu pamětní motorky a rovněž vybral i název, který zní – Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary. Australský šampion zvolil barvy s nimiž v roce 2001 závodil. Takže je to tradiční červená v kombinaci s bílou a zelenou, čímž se dává na vědomí země původu, tedy Itálie.

Slavnost spojená s představením pamětního stoje a rozhovory s Troyem Baylissem nebo Paolo Ciabattim, začínají v pátek v rámci Paddock Show. V neděli po skončení závodu Tissot Superpole vyjede na trať s pamětní motorkou italský závodník superbikového šampionátu Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team).

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist