Druhý závod v Británii, tři body pro Ondřeje Ježka

Neděle a druhý závod MS Superbiků v britském Donington Parku byl z pohledu českého jezdce stáje Grillini Racing mnohem lepší a po solidním výkonu v něm Ondřej Ježek obsadil třinácté místo. V celkové klasifikaci mu patří třiadvacátá pozice.

Nedělní závod v Donington Parku byl ve znamení mnoha pádů. I to Ondrovi pomohlo k bodovému zisku. Po startu se velmi dobře pohyboval ve skupině s Bradlem a Savadorim v boji o body. Poté sice chyboval a propadl se za Riccarda Russa, nakonec však jeho výkon stačil na velmi cenné třinácté místo.

Druhý závod superbiků Ondřej Ježek komentoval slovy: „Dnes jsem měl docela štěstí. Je jasné, že dojet na body znamená, aby bylo hodně výpadků. Realita je taková, že se momentálně pohybujeme na limitu naší techniky a pokud dojde ke zlepšení, tak jen k nepatrnému. Nicméně musím uznat, že dnes jsem tomu štěstí šel docela naproti.“

„Po startu jsem se velmi dobře držel v silné skupině, svedl jsem několik soubojů se Stefanem Bradlem na tovární Hondě a poté se ho snažil držet. To se mi stalo trochu osudným, protože jsem v přemíře snahy vyjel v poslední zatáčce z trati. Poté jsem se snažil znovu dotáhnout na Russa a věřil jsem, že ho podobně jako včera předjedu. Byl dnes ale o něco rychlejší. Navíc poté, co mi začala vadnout přední brzda, jsem se vydal ze všech sil mého pravého předloktí, a tak jsem musel zvolnit.“

„Dnes bylo dvanácté místo reálné, to mě trochu mrzí, nicméně realisticky musíme být maximálně spokojeni i se třemi body. Děkuji svému týmu techniků, kteří pracují opravdu výborně a snaží se z té naší Kawy vymačkat maximum,“ dodal závěrem Ondřej Ježek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist