Dozvuky z Misana

Nekolika postrehy se jeste vracim k uplynulemu vikendu superbiku v Misanu. A nyni nas uz ceka nase BRNO !

DUCATI VYHRALA JEN JEDNOU
Troy Bayllis musel opustit trat Santa Monica v Misano bez toho, ze by se mu podarilo vyrovnat rekord v poctu viteznych zavodu bez prestavky. Tento rekord drzi Colin Edwards a Neil Hodgson a je to 9 jizdy bez porazky, a Bayllis zustal na 8! Ovsem tovarni pilot Xerox-Ducati potvrdil i zde svou roli favorita a jeho naskok na cele tabulky pred Brnem cini nyni 94 bodu. Punkte. V I. jizde se podarilo probojovat australskemu matadorovi na fakticky domaci trati ze 7. startovniho mista az na 1. a v cili mel k tomu jeste naskok 4 vteriny. Ve II. jizde potom Bayllis spadl ve vyjezdu z pomale levotocive zatacky, kdy prilis brzy pridal plyn. Presto se znovu "vydrapal" do sedla poskozeneho motocyklu Ducati 999 FO6 a v cili byl nakonec 12., coz byly dalsi 4 dulezite mistrovske body.
Jeho tymovy kolega Lorenzo Lanzi na druhe tovarni Ducati ziskal za dve 7. mista celkem 18 mistrovskych bodu.
Zrejme na uplne dno sveho dosavadniho zavodeni se propadl mlady Nemec Max Neukirchner z tymu Pedercini Ducati. Po opravdove mizerii v Monze a Silverstone si myslel, ze uz to nemuze byt horsi (jen poznamka: Max musel tesne pred sezonou uvolnit misto v tymu Klaffi Honda pro Alexe Barrose a nasel "asyl" u Pederciniho, ale...), ovsem. Po padu v treninku si musel vyslechnout od tymu na svou hlavu neprilis privetiva slova a tak ackoliv mu lekar dovolil startovat: "Po vsech tech mizeriich, ktere zacaly v Monze, jsem uplne ztratil duveru v tento motocykl", rekl jeste vloni druhy nejlepsi "Rookie" a radeji do zavodu vubec nenastoupil. Jeho dalsi zavodni osud je v soucasne dobe hodne necitelny!
Ital Roberto Rolfo si vyjel pro 15. misto v I. jizde z boxu, a toto umisteni zopakoval i ve druhe jizde.
Spanel Ruben Xaus si za dve 9. mista zajistil se svou Sterilgarda-Ducati celkem 14 bodu do MS.
PITT ZARIDIL PRO YAMAHU PRVNI VITEZSTVI
Andrew Pitt vyhral v Misanu druhou jizdu, coz bylo nejen letosni prvni vitezstvi pro Yamahu, ale zaroven jeho premierove v jeho superbikove kariere. "Jsem prestastny, tvrde jsme pracovali a toto je zaslouzeny vysledek", zaril australsky ex-mistr sveta supersportu z roku 2001.
"S timto vysledkem jsme vubec nepocitali, o to je to peknejsi", potvrdil radost celeho tymu Yamaha - Italia evropsky manager Yamahy, Laurens Klein Koerkamp.
A to se jeste Pittuv stajovy kolega Noriyuki Haga posunul diky v Misanu ziskanym 27 bodum na celkove 2. misto v tabulce.
Z tymu Yamaha - France se nejvice darilo Noricku Abemu, skoncil jednou 10. a jednou na 13. miste.
NESTASTNY VIKEND PRO SUZUKI
Jezdec Alstare-Corona a mistr sveta Troy Corser mel v Misano v nedeli opravdu smulu. V I. jizde spadl ze 3. mista a dal uz nemohl v zavode pokracovat. A ve druhem zavode, kdyz uz mel skoro vsechny konkurenty za sebou, tak spadl na tom stejnem miste.
A tak musel zachranovat tentokrate situaci jeho kolega Yukio Kagayama. Nejen, ze ziskal pro sebe letosni prvni podium, ale diky 3. resp. 5. mistu se posunul v mistrovske tabulce na 12. misto prubezne klasifikace. "Tesi nas Yukiuv uspech, ale zaroven nas rmouti smula, kterou mel Troy", komentoval Misano tymovy sef Francis Batta.
HONDA SE RADOVALA DIKY BARROSOVI A TOSELANDOVI
Brit James Toseland ukazal se svou Winston-Honda vynikajici vykon. V prvni jizde prohral pouze s Troy Baylissem. V e II. jizde jezdil rovnez na druhe pozici, musel ale vyjet mimo trat a do cile dojel jako 8.
Jeho tymovy kolega, ktery dokonale pokazil kvalifikaci (az 20.), si za 11. a 14. misto pripsal dalsich nekolik bodiku do tabulky.
Ovsem vyborny vikend zazil v Misanu - startoval zde naposled v 90. letech minuleho stoleti jeste v petistovkach - Brazilec Alex Barros na Klaffi Honde. Ackoliv starty nejsou doposud jeho domenou, tak skoncil v Misanu 4. a 2., coz znamena v tabulce uz 5. misto celkove, o pouhe 3 body za mistrem sveta Corserem!
A uspechany comeback zazil domaci idol, Pierfarncesco Chili, az 23. misto na startovnim rostu, v cili byl jednou 20. a jednou nedojel. A jak sam priznal, chybi mu predevsim fyzicka kondice.
KAWASAKI POTVRDILA VYSOKY STANDART
Brit Chris Walker dovezl Kawasaki-PSG-1 do cile druhe jizdy jako 4., a jedno 6. misto si na sve konto pripsal take lonsky dvojnasobny vitez Regis Laconi.
Ovsem nejkonstatnejsi vykon zde predvedl treti jezdec staje Pierguida Paganiho, Spanel Fonsi Nieto se svymi umistenimi 8 a 11.
FOGGY BEZ BODU
Jezdci tymu Foggy Petronas Steve Martin a Craig Jones opet na body nedosahli,

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist