Davide Giugliano chce zlobit tovární Aprilie

Davide Giugliano neměl zrovna příjemný konec minulé sezóny, neboť jeho tým Althea Racing a továrna Ducati se nedohodly na další spolupráci. Pak se naštěstí pro tohoto Itala vše vyřešilo v dobrém a 23-letý jezdec pojede s tovární podporou jiný italský motocykl Aprilia. A v těchto dnech ho čekají první testy, i když se ten první, společně se Suzuki a s Kawasaki, - na okruhu v Almerii - z různých důvodů opozdil.

První testování týmu Althea-Racing s motocyklem Aprilia RSV4 se mělo konat společně s továrním týmem Kawasaki a s týmem Crescent-Suzuki na okruhu v Almerii. Tento termín se ale nepodařilo dodržet a tak byla dnešní sobota dalším premiérovým dnem, kdy se mohl 23-letý Říman seznámit poprvé se svým novým pracovním nástrojem.

"Mělo by to být bez problémů, není to můj první motocykl se čtyřválcovým motorem. Už jsem závodil v seriálu Superstock-1000-Cup se Suzuki a také s Kawasaki o objemu 600 ccm. Kromě jiného je Aprilia aktuálně mistrovský motocykl. A továrna Aprilia nám přislíbila potřebnou podporu", je si celkem jistý italský jezdec.
Tento nejlepší Rookie loňské superbikové sezóny, kterého týmový šéf Genesio Bevilacqua označuje jako svou tajemnou zbraň, skončil vloni v Top-10 a získal ve své premiérové sezoně i dvě podiová umístění: "Můj tým a já se poznáme už dost dlouho. Společně jsme dosáhli na řadu úspěchů a vždy odvedli dobrou práci. Chtěl bych se v závodech samotných pohybovat v blízkosti továrních motocyklů Aprilia a třeba několikrát dojet do cíle i před nimi" říká jasně Giugliano a vypovídá tak už dopředu svým značkovým kolegům Sylvainu Guintolimu a Eugene Lavertymu boj.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist