Čtyřdenní test Ducati ovlivnil déšť

Tovární Ducati Superbike Team testoval na portugalském okruhu od pátku a na dráze Algarve strávili oba jezdci Davide Giugliano a Chaz Davies celkem čtyři dny. Počasí bohužel nebylo nejlepší, protože během víkendu s přestávkami pršelo a nejlepší podmínky k testování tak nastaly až poslední den.

Po skončení zákazu testování odstartoval tým Ducati Superbike první testy roku na okruhu v Portimau. Testovací program měli nabitý a jeho splnění jim hodně zkomplikovalo počasí, které nenabídlo zrovna perfektní podmínky. Davide Giugliano a Chaz Davies si ale mohli vyzkoušet jízdu na mokré i suché trati a technici italského výrobce si z Portugalska odvezli spoustu užitečných dat, které jim umožní provést finální úpravy na superbikových motocyklech 1199 Panigale.

Nejintenzivnější část testování tým absolvoval od nedělního odpoledne až do skončení testu v pondělí odpoledne. Důležité zkoušky nového odpružení Öhlins 2014 probíhaly pod taktovkou šéfa projektu Ernesta Marinelliho a týmového manažera Serafina Fotiho.
„Nakonec jsme toho zvládli dost,“ poznamenal po skončení testu jezdec Davide Giugliano. „Přestože nám déšť negativně ovlivnil prvního dva a půl dne testování, nebylo to zase tak zlé, protože jsme si s 1199 dokázali na mokré dráze vybudovat potřebnou jistotu. Jsem velmi spokojený s dosaženými výsledky.“

„Můžu říct, že se na své Panigale cítím čím dál tím víc pohodlněji. Škoda jen červených vlajek v závěru testu, díky čemuž jsme již na nových pneumatikách nedokázali absolvovat finální výjezd, což by nám test umožnilo ukončit ještě pozitivnějším způsobem a také bychom zjistili víc ohledně potenciálu motorky,“
dodal závěrem Davide Giugliano.
S testem v Portgalsku byl spokojený také druhý jezdec týmu Chaz Davies, který k Ducati přišel od bývalé tovární stáje BMW. „Navzdory pomalému začátku jsme toho nakonec zvládli dost. Celkově lze říct, že to byl pozitivní test, i když se musím přiznat, že bych byl mnohem radši, kdybychom strávili víc času v suchých podmínkách,“ uvedl britský závodník Chaz Davies.

„Z čtyř dostupných dnů jsme tu na suchém povrchu dokázali pořádně zabrat až vlastně dnes (pondělí). Bylo důležitější zkoušet různé vývojové díly a pochopit, jak každý z nich funguje než se zabývat hledáním základního nastavení a s ním nastavit rychlý čas. Určitě by bylo hezké výrazněji zrychlit, ale to jsme již bohužel nestihli.“
Po testu v Portugalsku čeká na tým Ducati další test až ve druhé polovině února, protože to je ve dnech 17. a 18.února na programu první oficiální test superbiků a supersportů na Phillip Islandu. Mezi tím proběhne slavnostní prezentace týmu, kterou Ducati hodlá uspořádat online na internetu v pondělí 27.ledna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist