Crescent Suzuki hlásí připravenost

Dvoudenní oficiální test mistrovství světa produkčních motocyklů úspěšně dokončili na rozpálené dráze Phillip Islandu také jezdci týmu Voltcom Crescent Suzuki. Eugene Laverty pokračoval v nastaveném tempu a v kombinaci časů skončil druhý, jeho týmový kolega Alex Lowes výrazně zrychlil a je třetí.

Během testu tým Suzuki pracoval na vyvážení poměru mezi přilnavostí a životností pneumatiky a rovněž u Suzuki GSX-R usilovali o co nejlepší zatáčení, které je na této dráze s rychlými zatáčkami nesmírně důležité. Dále pokračovali v ladění elektroniky v rámci lepší distribuce výkonu, což má také vliv na zadní přilnavost a od Öhlins vyzkoušeli nové přední vidlice.
Jezdecká sestava Suzuki je pro letošní ročník pasována do role favoritů a to nejen na vítězství v závodech. Eugene Laverty je vicemistrem světa z roku 2013 a jeho sen o zisku titulu jistě nadále platí, takže s jeho výkonem v předsezonní přípravě je jasné, že bude platným hráčem v boji o titul mistra světa, který obhajuje Tom Sykes z Kawasaki.

Eugene Laverty k testu, kde zajel druhý čas 1’30,513 sekundy, blíže uvedl: „Byl to úspěšný den a celkově dobrý test. Vyzkoušeli jsme opravdu spoustu věcí a pravděpodobně největšího pokroku jsme docílili až na konci. V posledních patnácti minutách jsme provedli velké zlepšení u zadního nastavení, takže jsem skutečně rád, že test končím s tak rychlými časy, které jsem zajel za vysokých teplot.“
S třetím nejrychlejším časem 1’30,528 sekundy je samozřejmě spokojený také druhý jezdec týmu Alex Lowes. „Jsem moc rád, že se mi v kombinaci časů obou dnů podařilo skončit třetí. Pracoval jsem velmi tvrdě a odpoledne už jezdil konzistentní časy. Také jsme měli pár problémů, ale nemůžeme být nespokojeni. Nemyslím si, že bylo moc lidí, kteří mě čekali tak vysoko. Jízda na Suzuki se mi neskutečně líbí, můžete na ni pořádně zatlačit a tak trošku mě připomíná – čím tvrději pracuje, tím líp jezdí!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist