Češi těsně před startem

Během závodního brněnského víkendu uvidíme v akci i některé české závodníky. Jaké jsou jejich poslední myšlenky, než se nastartují jejich závodní motocykly?

Ve startovních listinách tří kubatůr jsou celkem čtyři čeští jezdci, z nichž každý má pochopitelně pro Brno jiný motocykl, skoro jinou kubaturu, jiné výchozí možnosti a tím i jiný cíl do vlastního závodu. A zde jsou jejich názory těsně před zahájením letošních závodů na Masarykově okruhu.

Jakub Smrž - superbiky - jede celou sezónu v týmu Effenbert Liberty Racing s motocyklem Ducati 1098R : V Brně pojedu tak jako každý závodní víkend a to, abychom dosáhli co nejlepších výsledků. Brno sice není má oblíbená trať, ale na tom nic nezměním a je třeba odvést maximální výkon pro co nejlepší výsledek. Především chci jet jako závody před Aragonem a Misanem a být si na motorce opět jistý."

Ondra Ježek - supersporty - je stabilním jezdcem týmu SMS Honda Racing a jede pochopitelně s motocyklem Honda CBR600RR : "Na brněnský závod se jako vždy hodně těším. Mám zde velkou podporu fanoušků, zejména na stadionu, která mě motivuje k lepším výkonům. Mým cílem je dojet do desátého místa. Pokud podám dobrý výkon a vyhnou se nám technické problémy, věřím, že se to povede."


Patrik Vostárek - supersporty - dostal na Brno wild card a pojede zde za tým ProRace s motocyklem Honda CBR600RR
: "Chtěl bych dojet do Top10, a tím se nabídnout na další závody světového seriálu supersportů, od jejichž startu se bude brněnský výsledek odvíjet. Určitý problém je v tom, že jsem naposled jel velký závod před necelým rokem - právě zde v Brně v kubatuře Moto2 - a to jen necelá dvě kola. Závodil jsem zde při Alpe Adria, ale to je něco úplně jiného. Vím, že umím zajet hodně rychlá kola, otázkou je, jak to bude v soubojích, kde mně přece jen chybí praxe."     

Michal Šembera - litrové superstocky - jede jako náhradník za zraněného Michala Salače v týmu Salač Racing s motocyklem BMW S1000 RR:
"Je to pro mě velká výzva, moc se těším. Jet po roce opět před takovým publikem, to je obrovská motivace. Chtěl bych poděkovat všem, co mně to umožnili! Pro závod nemám žádné cíle, chci prostě zajet co nejlepší výkon a po závodě být šťastný."


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist