Carl Fogarty se vrací do WSBK

V roce 2008 se vrátí do Mistrovství světa superbike tým Foggy Racing, návrat to bude opravdu ve velkém stylu, tým Carla Fogartyho se totiž stává oficiálním továrním týmem italské MV Agusty.

Po dlouhých, usilovných, jednání byla uzavřená smlouva mezi Carl Fogartym a továrnou MV Agusta, na jejímž základě se v roce 2008 vrátí tým Foggy Racing do kolotoče Mistrovství světa superbike. Nejenže se Foggy vrátí do WSBK, ale navíc tam přivede plně podporovaný tovární tým.
"Jsme šťastní, že budeme v roce 2008 závodit s týmem Carla Fogartyho," říká ředitel MV Agusta pan Claudio Castiglioni. "Vždy jsme šli za cílem vstoupit v roce 2008 do světového šampionátu s plně továrním týmem. Když se MV Agusta totiž vrací do světového šampionátu, musí to být v době, kdy bude konkurenceschopná hned od prvního závodu a později bojovat o titul. Fogartyho tým má pětileté zkušenosti s Petronasem, jsem si jist, že tento tým může dosáhnout na výsledky, které očekáváme."
"Claudio sdílí mou touhu po úspěchu a bude ohromné pracovat opět společně," doplňuje Carl Fogarty slova současného ředitele MV Agusty, který však stál v letech 1994 a 1995 u prvních dvou Fogartyho titulů Mistra světa superbike. "Původně jsme chtěli závodit již v roce 2007, ale nakonec se to ukázalo jako nemožné. Zahájení tohoto projektu v roce 2008 dává větší smysl. Nyní čeká můj tým usilovné jednání se sponzory a tvrdá příprava na rok 2008."
První oficiální představení týmů Foggy Racing a motocyklu MV Agusta F4 R 312 se očekává 8. června 2008 u příležitosti „Dne šampiónů“ na Ostrově Man.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist