Camier skončil u Crescent Suzuki

Britský motocyklový závodník Leon Camier byl téměř jistou posilou týmu pro nadcházející sezonu a společně se Suzuki už také testoval po posledním závodu sezony v Jerezu novinky pro rok 2014. Ve středu ale tým oficiálně potvrdil Britův odchod aniž by sdělil nějaké konkrétní důvody.

Sedmadvacetiletý Leon Camier sedlal Suzuki v superbikovém šampionátu kompletní dvě sezony a byl to právě on, kdo tento motocykl a tuto značku dostal poprvé na stupně vítězů WSBK, když v roce 2012 projel cílem druhého závodu na Nürburgringu třetí.

Spekulace, že Camier nebude členem týmu Crescent Suzuki pro rok 2014 v posledních dnech sílily zejména po testu Alexe Lowese. Důvodem jeho odchodu může být skutečnost, že série zranění, kterým britský závodník čelil, mu neumožnila dosahovat výsledků, které od něho jeho zaměstnavatel očekával a také fakt, že jak Alex Lowes tak Eugene Laverty jsou stále volnými hráči na trhu.
Crescent Suzuki píše: „Suzuki, Crescent Motorcycle Company a titulární sponzor FIXI společně s členy týmu, a ostatními partnery a sponzory, přeji Leonu Camierovi do budoucna jen to nejlepší jak v profesním, tak osobním životě a děkují mu za jeho dva roky tvrdé práce, kterou pro tým vykonal s nasazením a vysokou profesionalitou.“

V tiskové zprávě se dále uvádí, že složení týmu Crescent Suzuki WSBK pro rok 2014 bude zveřejněno později. V této chvíli se ale očekávají jen dvě jména a to již dříve avizovaný vítěz britských superbiků Alex Lowes a druhý muž celkového hodnocení SBK 2013 Eugene Laverty.
Šéf týmu Paul Denning v oficiální zprávě mimo jiné uvedl: „Rád bych jménem všech Leonovi za všechnu jeho práci poděkoval, protože to nebyl jen dokonalý profesionál a skvělý ambasador, ale také blízký přítel. Leonovi přeji jen to nejlepší a je mi opravdu líto, že ho vidím odcházet. Bude nám tu opravdu chybět. Je to vysoce talentovaný závodník, který si zaslouží návrat mezi špičku.“

Rozhodnutí Crescent Suzuki samozřejmě Camierovi vyrazilo dech. Počítal s tím, že v týmu zůstane, a také se na tom už po testech ústně dohodli, takže toto jednání Brit vnímá jako ránu pod pás. Spekuluje se kam asi Leon Camier nyní zamíří. Všechny dobré pozice jsou již obsazené. Ve hře je snad pouze satelitní Aprilie týmu Althea a Red Devils Roma nebo návrat do britského šampionátu BSB, kde by mohl závodit s Hondou. Sehnat místo ale v této chvíli nebude pro Brita vůbec snadné.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist