Camier míří zpátky do WSBK s MV Agusta

Britský závodník Leon Camier po roce bez stálého angažmá podle britských médií podepsal dvouletou smlouvu s továrním týmem MV Agusta s nímž pojede od roku 2015 v seriálu mistrovství světa třídy Superbike.

Britský závodník je zkušeným jezdcem, který má na kontě 107 startů SBK. Po skončení sezony 2013 mu u Suzuki překvapivě neprodloužili smlouvu, což znamenalo, že si nedokázal sehnat sedačku pro rok 2014, protože už byly všechny obsazené. Toto jednání se Camierovi příliš nelíbilo, ale nakonec měl štěstí, protože závodil téměř celý letošní rok.
Nejdřív byl v pozici náhradníka za jezdce BMW Sylvaina Barriera, pak v Laguně Seca zaskočil u MV Agusty za Claudia Cortiho a tím si zřejmě získal vedení týmu na svou stranu. Později závodil v královské kubatuře MotoGP za zraněného Nicky Haydena a byl blízko podpisu smlouvy s týmem Aspar.

Jenže Leon Camier je chlap jako hora, čehož si u Aspara nemohli nevšimnout a stejně jako s Lorisem Bazem smlouvu kvůli tělesným proporcím nepodepsali. Camierovi se opět zavřely dveře do MotoGP, ale přišla šance v roce 2015 pokračovat s MV Agustou, třebaže Italové původně počítali s Claudiem Cortim. Stále je tu možnost nasazení dvou strojů F4RR, ale to je jen velmi teoretická verze a Corti musí počítat s nejhorším.

Leon Camier je nyní v Jerezu, kde testuje motocykl MV Agusta F4RR.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist