Cal Crutchlow: Jsem připraven

Tovární jezdec Yamahy Cal Crutchlow se sice může těšit z velmi dobrých výsledků na testech, ale přesto se drží skromně zpátky.

Supersportový šampion Cal Crutchlow (24 let) je přesvědčen, že jeho vstup do mistrovství  světa supersportů v roce 2009 byl tou nejlepší přípravou na letošní závodění v superbicích. 


Doposavadní dobré výsledky z testů dávají sice jezdci stáje Sterilgarda-Yamaha Crutchlowovi plně za pravdu, ale co se týká nějakých prognóz, tak se drží britský jezdec hodně zpátky: "Moje časy na jednotlivá kola při testování je nutno brát hodně s rezervou. Vůbec totiž netuším, co mě v prvním závodě čeká. Můj poslední závod v superbicích bylo Portimao a také Donington - vše v roce 2008. A kde vlastně stojím v porovnání se soupeři během celé závodní vzdálenosti, to zjistím až za 8 dní na Phillip Islandu."


Crutchlow zná naštěstí ze závodů supersportů všechny okruhy: "To je sice velká výhoda, ale..V supersportech můžeš udělat chybu, ztratit 2 vteřiny a během následujících 3 kol ji zase napravit. V mistrovství světa superbiků je to ale nemožné. Uděláš chybu a hned tě předjede několik soupeřů. Chci se učit a ne za každou cenu vyhrávat. A riskovat budu až v okmažiku, kdy bude ve výhledu úspěch. Doufám, že jsem vloni trochu i vyzrál mentálně ". 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist