Brookes pojede nedaleko Sydney finále australských superbiků

Australský závodník Josh Brookes má za sebou náročnou sezonu v mistrovství světa superbikových motocyklů, kterou letos absolvoval s týmem Milwaukee BMW. Nyní dostal nabídku jet poslední závodní víkend národního mistrovství SBK v Austrálii, což neodmítl a na okruhu Sydney Motorsport Park (SMSP) nahradí v termínu 16. a 17.prosince zraněného Bena Burkeho.

Nabídku týmu SA Kawasaki Bcperformance Josh Brookes po těžké sezoně ve WorldSBK neodmítl, ale naopak ji s radostí přijal, protože po velmi dlouhé době závodění mimo břehů Austrálie, bude mít možnost se ukázat domácím fanouškům. Poslední podnik sezony australského superbikového šampionátu tak pojede v sedle Kawasaki ZX-10R.

„Potom, co v posledních letech uzavřeli Oran Park teď beru právě SMSP za svůj domácí okruh,“ cituje Australana britský Motorcycle News. „V posledních jedenácti letech jsem závodil v zámoří v britském a světovém šampionátu, takže jsem moc rád za to, že mám tuto příležitost jet závod na domácí půdě.“

„Doufejme, že se Ben rychle uzdraví, nicméně co se mě týče, tak se na jízdu s Kawasaki Ninja ZX-10R moc těším. Pevně věřím, že i když je to jednorázová akce, dokáže u nás v Austrálii povzbudit lidi k tomu, aby přišli závody sledovat.“


Josh Brookes bude pracovat na tom, aby zaznamenal co možná nejlepší výsledek a spravil si tak chuť po ne příliš povedeném roce s Milwaukee BMW. Jeho působení v nadcházející sezoně zatím není jasné. Na mistrovství světa WorldSBK to moc nevypadá, ale mluví se o tom, že stále probíhají jednání ohledně jeho návratu do britského šampionátu superbiků BSB.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist