Bridgepoint převzala Infront

Superbikový světový šampionát a MotoGP mají nyní jednu společnou mateřskou loď: Investiční skupina Bridgepoint převzala totiž definitivně Infront Motor Sports.

Dvě skvělá a velká mistrovství světa, dvě promotérské firmy odpovídající za jejich průběh a jedna mateřská společnost. WSBK a MotoGP patří od včerejška, tedy 2. září 2011 pod stejnou firmu. Investiční skupina Bridgepoint převzala 100 % Infrontu od Jacobs Holding AG.

Co to ve skutečnosti znamená, je třeba vyčkat. Faktem je, že jak odpovědní lidé za superbiky, tak i za MotoGP už signalizovali, že obě dvě závodní série mají právo na svou další existenci. A ačkoliv se objevily hlasy, že díky továrnímu odchodu Yamahy spěje pomalu WSBK směrem ke svému konci, tak to se určitě nestane.

K tomuto případu je nutno poznamenat jednu podstatnou záležitost: Tovární tým Yamahy závodí v šampionátu WSBK pouze několik málo posledních roků, předtím byl stejně jako třeba Ten Kate Honda nebo Althea Ducati, pouze privátním týmem podporovaný továrnou pod názvem Yamaha Italia.
Dorna jako odpovědná za MotoGP a Infront za WSBK patří nyní pod jednu investiční skupinu. Co se dá od toho očekávat? Takže v ideálním případě pozvednutí obou seriálů na vyšší úroveň, což u WSBK znamená v první řadě zlepšení mediální propagace jako takové. Jedná se hlavně o televizní přenosy, které jsou sice všechny live přenášené na Eurosport 2, ovšem ten není ve všech zemích právě dostupný. 

Co se ale určitě nedá očekávat, že všechno zůstane tak, jak to bylo dříve! Infront totiž není jen WSBK, naopak má na starosti 20 různých sportovních odvětví a ročně je to v Evropě a v Asii 2.300 akcí! Jsou to evropské fotbalové ligy nejvyšší úrovně, mistrovství světa ve fotbale FIFA, mistrovství světa v ledním hokeji a další. Takže superbikový šampionát určitě nebyl tím hlavním důvodem, proč manažéři firmy Bridgepoint koupili Infront!
Otázkou tedy zůstává, jak na to bude reagovat Dorna? Možnost, že se Španělé v tichém zákulisí pokusí proti mistrovství světa superbiků něco zinscenovat, je doslova blbost. Pánové okolo Carmela Ezpelety totiž vědí velmi dobře, a stejně i celý paddock MotoGP, že tato "partnerská" závodní série je pro ně důležitá. neboť právě z ní přišli do královské kubatury MotoGP takoví talenti, jako třeba Troy Bayliss, Ben Spies či Cal Crutchlow. To dobře Dorna ví, ale ví také, stejně jako každý rozumný člověk fandící motocyklovému sportu, že MotoGP je absolutní špička závodění silničních motocyklů, funguje úplně samostatně a proto se nemusí zabývat žádnými zákulisními intrikami.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist