BMW: Jezdci - Corser a Xaus - jsou pod tlakem

Cílem je umístění v Top 5 a představitelé bavorské továrny rozhodně nešetří s kritikou na oba dva jezdce, více ale v článku.

"Pokud naši jezdci nepředvedou očekávané výkony, tak nebudu mít problém s tím, abych čekal s jejich vyhazovem až na konec sezóny", říká závodní ředitel Josef Hofmann, který dobře ví, že oběma pilotům končí letos smlouva a že třeba 37-letý Troy Corser měl vloni problémy s motivací. Ani na testech v Portimao to nevypadalo přiliš nadějně, Troy Corser zaostal za nejrychlejším Britem Reou o 1,661 sekundy (13. místo) a Ruben Xaus zaostal o 2,300 sekundy (16.) a dodává: "Co pomůže, když vydáme stovky tisíc euro a jezdci nevyužívají celé své závodní možnosti."


"Oba dva mají více potencionálu, než ukázali v roce 2009. Hlavně ve druhé polovině sezóny jezdili tak na 80%. Ovšem především Corser dokáže být hodně rychlý a třeba nám pomůže, že oběma končí smlouva a budou muset jezdit naplno, což vloni nebylo vzhledem k jejich dvouleté smlouvě nutné", říká Tardozzi. 


"Australan Troy Corser patří mezi tři nejrychlejší současné jezdce šampionátu, ale musí chtít", říká dále Davide Tardozzi. 

"Naši jezdci nejsou u nás placeni za to, že jen sedí na motocyklu. Jsou součástí týmu ve kterém se také otevřeně a intenzivně diskutuje. Proto musí také snášet a odpovídat na kritické otázky. Tak se totiž buduje určitý tlak a my tak zjistíme, kde vlastně tlačí bota" vysvětluje šéf oddělení BMW Motorsport Berthold Hauser. 


"Ben Spies už tady není, pravdou je, že přišli Cal Crutchlow a James Toseland. A Rea je nyní hodně sebevědomý. Rovněž Leon Haslam sedí nyní na podstatně lepším motocyklu. Špice je nyní těsnější než vloni. Ale neexistuje žádný jezdec kalibru Spiese. Na Phillip Islandu by měl Corser odstartovat z první řady, pak může být možné vše. Je to jeho trať a náš motocykl bude jistě lepší než v Portimao a ve Valencii", říká dále Josef Hofmann a na závěr opakuje: "Ovšem pokud nebudou výsledky a výkony odpovídat, tak nebudu dlouho čekat...!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist