Biaggi: Zklamání ze Silverstone zůstalo

Biaggiho šance na obhájení titulu mistra světa v superbikovém šampionátu je sice hodně malá, ale římský korzár chce přesto na Nürburgringu odebrat z Checova náskoku nějaké body ve svůj prospěch. Přesto ještě nezapomněl na zklamání z posledního závodu v Silverstone, kde dojel 11. a 4. a ztratil tak na Checu během jednoho jediného víkendu plných 32 bodů.

Šance Itala Maxe Biaggiho, obhájit svůj titul mistra světa v seriálu World Superbike se opět zmenšily. Se zbývajícími čtyřmi závody - osmi jízdami (200 bodů) sice není úplně nemožné náskok 62 bodů na lídra Carlose Checu zlikvidovat, ale pokud to chce římský korzár dokázat, tak musí začít už teď na Nürburgringu. 

Přes měsíc měl i Biaggi dostatek času, dobít opět své baterky: "Dovolená už skončila, a my se konečně opět objevíme na trati. Ovšem i přes tuto měsíční přestávku, musím stále ještě myslet na ten hodně nešťastný víkend v Silverstone. Toto zklamání mně leží pořád v hlavě. V Německu tak musím zase získat body nazpět", říká tovární jezdec Aprilie. 
Biaggimu je samozřejmě úplně jasné, že v celkovém pořadí není jeho situace proti Španělu Checovi (10 vítězství v letošním roce) příliš růžová: "Moc nadějně to tedy nevypadá, přesto se musíme pokusit o nemožné a zajet ten co nejlepší možný výsledek", říká už 40-letý jezdec.

Layout Nürburgringu ale Biaggimu a jeho motocyklu vyhovuje: "Mám rád tento okruh a mému motocyklu RSV4 by měl také sednout. Prostě vyjedeme na trať a využijeme všeho dostupného času, abychom nastavili co nejlépe motorku na tento - pro nás velmi důležitý - závodní víkend".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist