Biaggi: Rossi má dva problémy

Max Biaggi se v článku vyjadřuje ke své Aprilii, konkurenci v mistrovství světa superbiků, ale nezapomněl také okomentovat Rossiho vystoupení na právě skončeném show "Wrooom21" v italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio.

Pro Maxe Biaggi už dávno skončila příjemná zimní přestávka a nyní se připravuje na superbikové testy v Portimau. Po nich se tovární tým Aprilie zúčastní ještě dalších oficiálních testů Infrontu v Austrálii, a potom už začne nová superbiková sezóna 2011. Ještě předtím byl ale celý tým v prosinci testovat v Austrálii, neboť okruh na Phillip Islandu nepatří mezi oblíbené okruhy této italské značky - vloni zde skončil Biaggi 5. a 8., Camier pak 2x 11. - a tak celý tým z Noale chtěl motorky ještě předtím na tento okruh pořádně připravit. "Podařilo se nám určit další směr naší cesty. Nepřipravujeme žádné velké rozdíly a v první polovině sezóny bude motorka velmi podobná té, s kterou jsem se stal mistrem světa..., a my doufáme, že to bude stačit", řekl Biaggi pro motorsport-magazin.com 


Biaggi ale dobře ví, že konkurence přes zimu nespala a především ze strany BMW a Kawasaki počítá úřadující mistr světa s překvapením: "Mají hodně žhavých želízek v ohni a jsou schopni vyplnit doposavadní výkonností mezeru. Němci investovali opravdu hodně a budou jistě velmi silní. Japonci potom předali vývoj na lidi, kteří byli vždy hodně dobří". Dle Biaggiho se ale nedá zapomenout ani na Ducati, ačkoliv tato továrna nepojede se žádným oficiálním továrním týmem, což ale není dle Biaggiho tak důležité. Rozhodující je celý kompletní "balíček" a některé týmy v minulosti potvrdily, že jsou schopni ho dát dohromady hodně silný. V souvislosti s některými novinkami je potřeba dle Biaggiho počítat také s Yamahou v sedle s Lavertym: "Myslím si, že u některých týmů to byl v roce 2010 jezdecký problém. U Ducati pak všichni vědí, co za jezdecký kalibr je Checa, který bude jistě hrát důležitou roli. Můžeme očekávat skvělý rok". 

V souvislosti s vystoupením Valentina Rossiho při Ducati show "Wrooom21" v Madonna di Campiglio se musel pochopitelně Biaggi vyjádřit také ke svému krajanovi. Biaggi je názoru, že to Rossi proti Jorge Lorenzovi a Casey Stonerovi nebude mít vůbec lehké: "Lorenzo je mistrem světa a Stoner byl na Hondě ve Valencii opravdu rychlý. Bude to pro Rossiho hodně těžká sezóna, neboť má dva problémy: fyzický se svým zraněným ramenem a technický s novou motorkou. Bylo by pro něho jednodušší, kdyby musel vyřešit jen jeden jediný!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist