Biaggi: Naskakuje mně husí kůže

Max Biaggi se ukázal na Phillip Islandu ve skvělé formě, když po prvním závodě stál na nejvyšším podiovém umístění. Ve druhé jízdě se potom z 24. místa probojoval opět na bednu a ziskem druhého místa si na své konto připsal dalších 20 bodů a je tak suverénně na špici letošního šampionátu.

Biaggi vede světový superbikový šampionát se ziskem 45 bodů a může tak být úplně spokojen. Přitom se okruh Phillip Island nedá považovat za trať pro Aprilii zaslíbenou, neboť v dosavadních tří létech závodění na tomto italském motocyklu zde římský korzár nikdy nevyhrál. Jeho Aprilia RSV4 má obrovský potenciál, stejně jako jeho nový tým techniků. V rozhovoru pro WorldSBK.com hovoří Ital jak o aktuální situaci, tak i o následujícím závodním týdnu, kterým je na prvního apríla závod v Imole.

Co to byl za gigantický závodní víkend! Vítězství v prvním závodě a skvělá stíhací jízda ve druhém: "Císař je nazpět!", byla to zpráva pro Tvé soupeře?
"Stále ještě dostávám husí kůži, když myslím zpětně na Austrálii, emocionálně to bylo fantastické! První závodní víkend jsme prostě odevzdali velmi dobrou vizitku.", říká tovární jezdec Aprilie.

Vraťme se ještě nazpět, co se vlastně úplně přesně událo na startu druhého závodu? A kdy jsi si uvědomil, že snad ještě stihneš podium?

"Ve druhém závodě jsem se společně s mým přítelem Tomem (Sykes) srazil a najednou jsem byl poslední. Nevzdal jsem to ale, nýbrž jsem prostě přidal plyn a probojoval jsem se nazpět do závodu. Závod mně samotnému připadal nekonečně dlouhý a sám jsem tomu nemohl věřit, že jsem nakonec skončil druhý", vzpomíná Max Biaggi.
Všichni víme, že tato zima pro Tebe nebyla vůbec jednoduchá, neboť máš úplně nový tým. Očekával jsi, že to tak skvěle všechno poběží a že hned ze začátku dosáhneš tak skvělé výsledky?

"Byla to nejtěžší zima mé doposavadní kariéry. Můj starý tým se rozhodl odejít a přejít do MotoGP. Byla to jako rána pěstí do obličeje, neboť jsme museli postavit na nohy úplně nový tým. Přiznávám, že jsem byl velmi zklamaný, ale zároveň vím, že ve sportu je potřeba někdy takové rozhodnutí udělat. Naší nejlepší odpovědí bylo, co jsme dokázali na trati. Nový tým pracuje společně a má tah. RSV4 funguje rovněž velmi dobře a společně jsme odvedli velmi dobrou práci. Jsem rád, že jsem našel skupinu s tak mladými hochy, kteří mají obrovskou vůli bojovat po mém boku", popisuje Biaggi své nové mechaniky.

Z různých důvodů jsi nemohl bojovat s Checou hlavu na hlavu, tedy s výjimkou těch několika kol v první jízdě. Myslíš si, že v boji o titul mistra světa bude právě on Tvým nejtvrdším rivalem?

"Závody byly opravdu hodně zajímavé a musím říci, že kombinace Checa-Ducati je ta, kterou musím porazit, pokud chci celkově uspět. Mají velký potenciál, což jsme viděli ve druhém závodě, takže....dávat hodně pozor!", ví Biaggi velmi dobře, že je nejdůležitější porazit mistra světa.  

Závod v Imole už bude za necelý měsíc. Co by jsi chtěl vzkázat svým fanouškům, pokud se podíváme zpětně na zisk titulu mistra světa 2010 a na skvělý závodní víkend v Phillip Islandu?
"Imola je hodně důležitá. Navíc tento okruh nemám moc v lásce, ovšem mám na ni ty nejhežčí vzpomínky. Moji fanoušci budou jistě přítomni a já je mohu ujistit, že do toho půjdu opravdu naplno! Je to pro mě hodně tvrdý okruh, ale můj slogan na letošní rok je jasný: přesvědčit všechny. Můžeme totiž očekávat úplně všechno...!", těší se na další závod vedoucí jezdec šampionátu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist