Biaggi do závodu v Kataru nenastoupí

Alespoň tak to čtyřiačtyřicetiletý Ital formuloval na svém účtu služby Twitter. Bývalý superbikový šampion měl na divokou kartu nastoupit do závěrečného podniku sezony WSBK v Kataru. S Aprilii to měl být letos jeho třetí závodní víkend na něhož se připravovali s velkými ambicemi a ještě před týdnem tam strávili čtyři dny testováním.

V pondělí ale Max Biaggi spadl při tréninku na horském kole a to tak nešťastně, že už jeho první zpráva nevěstila ohledně jeho účasti nic pozitivního. V úterý ale ještě nevěděl, jak jeho případné závodění budou vidět lékaři a ti jak se zdá měli poslední slovo.

Ve středu Max Biaggi znovu přes Twitter vzkázal, že zranění je takového charakteru, že mu neumožní jet do Kataru závodit. Italský závodník napsal, že v průběhu pravidelného tréninku v kopcích Monte Carla měl na kole ošklivou nehodu. Pádem mělo dojít k poranění lýtka, boku a břišních svalů.

Na doporučení lékařů pak svoji účast v Kataru odvolal. „Společně s týmem jsme byli připraveni udělat velké věci. Je mi to opravdu moc líto,“ napsal Max Biaggi, který jel letos poprvé na divokou kartu v Misanu. V Sepangu už bodoval umístěním na stupních vítězů a to jen krátce potom, co si při testu způsobil tržné zranění kotníku a vyhodil rameno. To ovšem ostatním prozradil až po závodě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist