Až po závodech v Austrálii Rea přiznal zranění prstu

Úřadující mistr světa Jonathan Rea až po skončení úvodního závodního víkendu sezony WorldSBK na Phillip Islandu přiznal, že ho absolvoval se zraněním prstu pravé ruky. O tom, že byl od poloviny týdne nemocný se celkem vědělo, ale fakt, že měl krátce po operaci, tak o tom nevěděl nikdo, snad tedy kromě členů týmu a hlavního lékaře superbikového seriálu.

Začátkem února Jonathan Rea trénoval v sedle motokrosové motorky a měl pád, což odnesla jeho pravá ruka. Lépe řečeno prst pravé ruky s nímž musel do Barcelony, kde jej 4.února operovali a vše spravilo šest stehů. Šlachy naštěstí vydržely, takže s tímto hendikepem Rea odletěl do Austrálie, kde na Phillip Islandu odjel testy a závody.

I přes problémy s nachlazením, a teď jak víme i s pravou rukou, byl Jonathan Rea schopen nasbírat jednatřicet bodů za jedno páté a druhé místo v cíli. Až za měsíc je na programu druhý závodní víkend sezony na okruhu Chang International Circuit v Buriramu, což by Reovi mohlo stačit k tomu, aby se dostal do stoprocentní kondice.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist