Aragon: Pouze 19 pilotů na startu

Pokud se nestane zázrak a z čistého nebe se nespustí na startovní rošt nějaký pilot česko-italského týmu Effenbert Liberty Racing, tak se druhého závodu MS-Superbike zúčastní pouze 19 pilotů.

Při prvním závodě této sezóny na Phillip Islandu bylo hubené startovní pole MS-Superbike doplněno dvěma australskými piloty s wild-card, Jamiem Staufferem (Honda) a Glenem Allertonem (BMW). Oba se předvedli ve výborném světle a získali v obou závodech mistrovské body. V 1. jízdě byl Allerton odmávnut šachovnicovým praporkem na místě 14., Stauffer pak 15. Ve druhé jízdě si oba dva Australané  ještě polepšili: Allerton dojel 12. a Stauffer jako 13.

           

Všichni doufali, že při druhém závodě sezony 2013 na okruhu MotorLand Aragon bude startovní pole doplněno účastníky některého z národních evropských superbikových šampionátů, ale zůstalo pouze při nadějích. Jelikož už uplynula doba přihlášek a také firma Pirelli potvrdila, že si nikdo neobjednal dodatečný kontingent pneumatik na tento závodní víkend, tak zřejmě zůstane pouze u 19 pilotů MS-Superbike.

           

A tak se opravdu čeká pouze na zázrak, tedy na účast týmu Effenbert. Aspoň na jejich webové stránce je stále aktuální zpráva, že tým se od Aragonu zúčastní šampionátu s loňským motocyklem Ducati 1198R. Ale asi by jeli bez gum..., objednané nemají totiž žádné!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist