Anthony West má za sebou úžasný víkend v Sepangu

Australan Anthony West v Sepangu nahradil zraněného jezdce týmu Pedercini Racing Sylvaina Barrieara a pro italskou sestavu získal výsledek, na který tým čekal hodně dlouhou. Už Superpole a jedenácté místo na startu naznačilo, že si West s Kawasaki SBK rozumí, což následně potvrdil devátým místem v prvním závodě na suchu a pátým místem v cíli druhého závodu na vodě.

Čtyřiatřicetiletý Anthony West znovu dokázal, že je jezdcem, který má závodění v krvi a je jedno, zda jede v sedle motorky toho či onoho výrobce, pořád má tu schopnost se prosadit a zajet dobrý výsledek. Naposledy to dokázal v závodu superbiků na okruhu v Sepangu. Poprvé jel v třídě SBK a hned hned napoprvé skóroval osmnáct bodů. Je neuvěřitelné, že tento jezdec nemá v šampionátu status jezdce se smlouvou a musí neustále bojovat o přízeň sponzorů.

„Neuvěřitelný víkend. První zkušenost v superbicích byla hodně zábavná,“ konstatoval nadšeně Anthony West. „Užíval jsem si závodění ve vyšší třídě. Zajet v závodech na deváté a páté místo, nemohl jsem snad očekávat víc. Navíc s privátním týmem, který odvedl skvělou práci a podobné výsledky měl naposledy, když před deseti, patnácti lety ještě závodil samotný majitel stáje.“

„Bylo velmi příjemné vidět všechny z týmu jásat, když jsem přijel do boxů. Cítil jsem, že bychom mohli dát pódium, ale už před závodem jsem věděl, že nastavení není to co potřebuji, abych dokázal jezdit rychleji. Zatím není jisté a není ani potvrzeno, zda pojedu další kolo WSBK v Británii, protože je pro mě pokaždé důležitý sponzoring, abych mohl pokračovat.“

„Každopádně mám jednu informaci co budu dělat v nejbližší době a to, že ve Španělsku testuji příští týden (tento týden) motorku třídy Moto2,“ dodal Australan závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist