Alex Barros pojede za Klaffi Honda serial WSBK

Nyni je to jiz jiste. Na webovych strankach tymu Klaffi Honda bylo potvrzeno, ze brazilsky ex-pilot MotoGP, Alex Barros, pojede v roce 2006 serial mistrovstvi sveta superbiku za tym Klause Klaffenböcka na motocyklu Honda Fireblade.

Po 15-ti letech zavodeni v kralovske kubature patri brazilsky jezdec k nejuspesnejsim a nejzkusenejsim pilotum sveta. Posledni dva roky jezdil Brazilec na motocyklech Honda ve tride MotoGP a to nejdrive za tovarni tym Repsol (skoncil 4. v celkovem poradi MS 2004) a vloni za tym Camel Pons. Letos vyhral zavod Grand Prix v Estorilu a skoncil celkove jako 8. v poradi mistrovstvi sveta 2005.
Karieru zavodnika Grand Prix zacal brazilsky jezdec v roce 1986 na motocyklu o obsahu 80 ccm ve Velke cene Belgie na okruhu Spa - celkem ma v teto tride 17 startu v mistrovskych zavodech.
O dva roky pozdeji debutoval ve dvestepadesatkach doma v Brazilii a na motocyklu o obsahu 250 ccm odjel 14 zavodu Grand Prix.
A o dalsi dva roky se poprve predstavil v petistovkach, bylo to v Japonsku. Zde postupne jezdil na motocyklech Suzuki, Cagiva, Yamaha a Honda. Na svem konte ma 227 startu v kralovske tride (7x vyhral, 11x skoncil druhy a 13x projel cilem jako treti). Vybojoval celkem 5 Pole - Position a zajel 14 nejrychlejsich kol zavodu.
Tymovemu sefovi Klaffi Honda se tak splnil jeho velky sen: „Alex byl muj absolutni kandidat ve vsech snech. Ma velke zkusenosti a je vynikajicim bojovnikem. Navic jeho prichodem zaveje do superbiku novy cerstvy vitr. Stojime tesne pred podepsanim smlouvy.", komentoval "nakup roku" byvaly mistr sveta supersidu.
"S podepsanim Alexe Barrose se serial superbiku dostal opet o neco kupredu. Startovni pole MotoGP je stale tenci a mensi. Naproti tomu se mistrovstvi sveta superbiku stava stale zajimavejsi a pripomenme si jen jmena jezdcu, kteri v poslednich letech opustili serial Grand Prix a pojedou nyni superbiky: Troy Bayliss, Roberto Rolfo, Fonsi Nieto, Norik Abe, Franco Battaini. Rubens Xaus a Max Biaggi !!! a my jsme u toho." dokoncil svou myslenku prestastny Klaus Klafenböck.
Tymovym kolegou Alexe Barrose bude mlady Nemec Max Neukirchner. Nemecky "Shootingstar" se posledni dva roky vzdy postaral o prijemna vzruseni, kdyz v roce 2004 vyhral v supersportech titul: Rookie of the Year a vloni ve svem prvnich roce v superbicich skoncil hned na okruhu Phillip Island na stupnich vitezu a mistrovstvi sveta dokoncil jako 12., kdyz dlouho bojoval o titul "Novacka roku".
Serial WSBK zacina 25. unora na okruhu Doha v Kataru, ale jeste predtim bude Klaffi Honda Team s Alexem Barrosem a Maxem Neukirchnerem testovat novy motocykl Klaffi Honda Fireblade.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist