Aktuální grid superbiků na rok 2011

V článku vám přinášíme aktuální pohled na startovní listinu superbiků 2011 včetně jedné, hodně zajímavé a dle mého názoru doslova senzační zprávy, týkající se nového šampióna superbiků Maxe Biaggiho.

Provizorní startovní listina superbiků na rok 2011 má následující složení, ostatně o některých těchto změnách nás jistě přesvědčí dnešní a zítřejší testy na okruhu Magny Cours.


Althea Racing:
Carlos Checa
PATA Racing/DFX Aprilia: Noriyuki Haga
BMW Motorrad Motorsport: Troy Corser a Leon Haslam
Honda Ten Kate: Jonathan Rea
Yamaha Sterilgarda: Eugene Laverty a Marco Melandri
Aprilia Alitalia Racing: Leon Camier a Max Biaggi (?)
Alstare Suzuki: Michel Fabrizio
BMW Motorrad Italia ?: Ayrton Badovini (?) a James Toseland (?)
Kawasaki Motorsport: Chris Vermeulen a Tom Sykes
Kawasaki Pedercini: Joan Lascorz (?)
Liberty Ducati: Jakub Smrž a Sylvain Guintoli
Supersonic Ducati: Ruben Xaus (?)
ECHO CRS Honda: ?

Zatímco Brit Tom Sykes už podepsal smlouvu s továrním týmem Kawasaki - jeho poslední výborné výkony prostě nešlo přehlédnout - tak Joanu Lascorzovi byla nabídnuta tovární motorka ve stáji Kawasaki Pedercini.




Doslova senzací ale působí zpráva, ve které novopečený mistr světa Max Biaggi vysvětluje, proč ještě stále nepodepsal novou smlouvu s Aprilií na rok 2011: "Je mně už 39 let a mým cílem, který jsem si dal a splnil, bylo získat titul mistra světa superbiků na Aprilii. Nyní uvažuji vážně o tom, že odejdu do sportovní penze, ovšem potřebuji ještě pár dní na rozmyšlenou. Je to těžké rozhodnutí, není to ale vůbec o penězích!". 

Dle všeobecného mínění to buď myslí už brzy 40-letý Říman opravdu vážně a chce odejít do sportovní penze na vrcholu své slávy, nebo chce vyvinout tlak na Aprilii, aby mu zvedla plat (dle "Radia Paddock" se jedná o částku 1,5 milionu Euro za rok 2011)!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist