Aktuálně z Doningtonu

Noční tisková zpráva Suzuki přece jen potvrdila, že místo zraněného Johna Hopkinse pojede náhradník. Bude jím celkem neznámý britský jezdec Peter Hickman, jezdící doposud pouze v seriálu British Superbike Championship.

Domovským týmem Petera Hickmana v seriálu BSB je MSS Bathams Kawasaki, a tento 24-letý britský pilot je aktuálně v BSB po šesti odjetých závodech na 20. místě průběžně. Znamená to ovšem pro něho změnu motocyklu, z Kawasaki na Suzuki.
Už během včerejšího odpoledne byl naopak jasný náhradník za Joana Lascorze v týmu Kawasaki-Factory, kterým je 19-letý francouzský mladík Loris Baz, závodící v litrových stocích v týmu MRS a po minulé Monze mu patří 5. místo v průběžné klasifikaci.
Tým Kawasaki Pedercini přece jen bude mít na startu druhého jezdce, místo zraněného Davida Saloma by jím měl být další pilot z BSB, Gary Mason, jezdící jinak v týmu Quattro Plant Kawasaki. Zmiňovaný Mason je v žebříčku BSB po závodě v Oulton Park na 18. místě celkově. Tím bude na startu v Doningtonu celkem 23 jezdců se superbikovými motocykly.
 
Nás však nejvíce zaujala další noční TZ, a sice od českého týmu Liberty Racing, povšimněte si prosím, že už ne Effenbert Liberty Racing, ve které majitel týmu Dr. Mario Bertuccio vysvětluje v rozhovoru pro italský sportovní deník "La Gazzetta dello Sport", že TZ Liberty Racing z neděle byla médiemi špatně pochopena a tým bude i nadále pokračovat v superbikovém šampionátu. Bertuccio ale dále uvádí, že neuskutečněný závod v Monze přinesl týmu velké škody v mediální prezentaci - Guintoli tam startoval z Pole position - a že týmu hrozí ztráta hlavního sponzora, tedy firmy Effenbert. Faktem je, že všichni tři jezdci Sylvain Guintoli, Jakub Smrž a Maxime Berger včetně svého technického personálu v paddocku v Doningtonu jsou a budou závodit, ale také je faktem to, že zde úplně chybí hospitality tohoto týmu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist