Aktuality ze superbiků

Nejnovější aktuality ze superbikového světa si můžete přečíst v následujících řádcích.

Kanaďan Brett McCormick je mistrem Kanady superbiků. V příštím roce by chtěl 20-letý jezdec startovat buď ve světovém šampionátu superbiků, nebo aspoň v seriálu superstocků. S týmem Effenbert Liberty testoval kanadský šampion v Portimau a zajel se Smržovým motocyklem velmi dobrý čas 1.44,2 minuty: "V Kanadě jsem si navyhrával celkem slušné peníze. Chtěl jsem závodit v americkém šampionátu, ale tam sehnat nějaké místo, není vůbec jednoduché. V portugalském závodě stocků jsem viděl, že to nebude v Evropě vůbec jednoduché. Nyní se musím podívat, ve kterém týmu bych mohl příští rok závodit". 
25-letý Ir Eugene Laverty byl největším překvapením uplynulé sezóny, když ve svém nováčkovském roce obsadil celkově 4. místo. Na příští rok, po odstoupení továrního týmu Yamaha ze seriálu, ovšem získal okamžitě místo nové a sice sedačku motocyklu Aprilia RSV4. Původní zpráva zněla, že bude mít sice k dispozici tovární motocykl Aprilia, ale nevědělo se v kterém týmu. V úvahu připadal buď tovární tým Aprilia AlItalia, nebo PATA Racing. Nyní se hádanka rozlouskla. Eugene Laverty bude týmovým kolegou 40-letého ex-mistra světa Maxe Biaggiho. 
Japonec Hiro Aoyama dostane na speciálním třídenním testu v Kataru k dispozici nový motocykl Fireblade. Test začne 15. listopadu a nováček superbikového šampionátu Japonec Aoyama bude mít k dispozici Hondu, u které ještě předtím bude ve vzduchovém kanálu upravena kapotáž. "Náš cíl je zlepšení času průměrně o 1 sekundu na každém okruhu. Nějaké časové zlepšení by měl přinést systém Ride-by-wire, zbytek pak nová elektronika, nové tlumiče a nový motor. Ten má větší výkon a vyšší počet otáček", řekl týmový manažér Ronald Ten Kate.  
Suzuki bude určitě zastoupena na startovním roštu superbikového šampionátu 2012, to je jisté. Tým Crescent Suzuki pojede totiž místo britského šampionátu mistrovství světa. O jezdcích ale není stále rozhodnuto. Čeká se totiž na rozhodnutí Johna Hopkinse (28 let), zda pojede v příštím roce MotoGP či WSBK. Pokud by nesehnal "Hopper" místo v MotoGP - buď u satelitního týmu LCR Honda, nebo přímo v továrním týmu Rizla Suzuki, tak by pochopitelně byl "jedničkou" u Crescentu. Pokud ale odejde Anglo-Američan do seriálu Grand Prix, tak by ho nahradil nový superbikový mistr Velké Británie, Tommy Hill (26). V týmu v každém případě pojede ex-tovární jezdec Aprilie, 25-letý Leon Camier - letos celkově sedmý.  
Světový šampionát superbiků zamíří v příštím roce poprvé do Ruska. Termín je jasný, závod se pojede 26. srpna. Nyní se už rýsuje i cestování na tento závod. Z jednoho německého přístavu pojede kompletní konvoj lodí do Petrohradu. A z Petrohradu je to na nový okruh "Raceway Moscow" 700 km, které absolvuje konvoj týmových trucků s policejním doprovodem kvůli bezpečnosti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist